Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

10 ok, hogy a Balatonra utazz

Mutatunk 10 okot, miért is érdemes kikapcsolódni a csodás magyar tengernél.

Irány a csúcs

Vegyük elő a bakancsunkat, öltözzünk kényelmesen és irány túrázni. Szerencsére nem kell átutazni országokat azért, hogy a csúcsra jussunk. Ugyanis megmászhatjuk a Balaton legmagasabb tanúhegyét, a Badacsonyt is. A mesés panorámáért kihagyhatatlan élmény!

Csodás mélységek!

Ha imádod a mélységeket, adrenalin függő vagy és szeretsz felfedezni ismeretlen helyeket, akkor a barlangmászást neked találták ki. Fedezd fel a Lóczy-barlangot vagy épp a Csodabogyós-barlangot. Profi túravezetők lesznek segítségedre!

Nézd meg a Szent György-hegy bazaltorgonáit!

Szent György-hegy már önmagában is káprázatos. Nem csak szőlő, borászok és príma pékek vannak, hanem izgalmas túraútvonalak is. Ha még nem jártál itt, akkor ideje pótolni! A bazaltorgonákat megnézni kötelező!

Szent György-hegy bazaltorgonái fotó: wikipedia.org/Szent György-hegy/Darinko

Fedezz fel új ízeket!

Nyáron számtalan lehetőségünk van fesztiválok, rendezvények és nyaralások során belekóstolni a balatoni gasztronómiai kínálatba. Egész évben van lehetőségünk új ízeket, helyeket kipróbálni.  Persze fontos feltérképezni, mely éttermek, fogadók vannak nyitva, de számtalan helyet találunk, amelyek nem csak a főszezonban tartanak nyitva és ahol finomabbnál-finomabb falatokat kóstolhatunk meg. Próbáljunk ki olyan éttermeket, melyet a nyáron kihagytunk!

Pihenj felsőfokon!

Szerencsére a Balatonnál és környékén kiváló minőségi vendégházak, szállodák, panziók várják a turistákat. Nincs is jobb annál,mint minden évszakban felfedezni a Balatont. Mindig más csodákat fedezhetünk fel, hiszen számtalan arca van ennek a csodás vidéknek.  Akár wellness részlegen lehet kényeztetni testünket-lelkünket, ameddig felmelegszik a Balaton vízhőmérséklete vagy ha kipróbálnánk valami újat.

Vásárolj be a piknikhez!

Ha piknikezni támad kedvünk és kiváló alapanyagokat szeretnék beszerezni ehhez, akkor irány a káptalantóti piac a Balaton-felvidéken. Van itt minden mi szem-szájnak ingere. A sajtok isteniek. Miután megvolt a bevásárlás, akkor már csak néhány kellemes napos óra és egy pokróc kell, aztán irány a Káli-medence, hogy élvezzük a tájat és az ízeket.

Fesztiválozz a tó lakóival!

Számtalan fesztivál épül gasztronómiai alapokra a Balaton körül, több különböző halas fesztivált találunk a környéken egész évben. Elég a szigligeti Süllőfesztivált, a tihanyi Gardafesztivált említeni, de még sok más hasonló kiváló programot kínál nekünk a Balaton. Keresd fel őket és egyél valami finomat!

Ízleld meg a balatoni borokat!

Az őszi szüreti mulatságoknál, hangulatoknál nincsen jobb. Ám ha el is múlt az ősz, szerencsére a Balatonnál számos lehetőségünk megkóstolni a finom borokat. Napsütésben felkeresni egy pincét vagy egy borteraszt, bármilyen hónapot is írunk biztosan egy igazán jó kulináris élmény lesz. Mind az északi, mind a déli part tartogat remek borászatokat, ahol biztosan nem fogunk csalódni, ha egy finom bort kortyolgatnánk.

Kutass fel ismeretlen településeket!

Számos népszerű és ismert hely van Balaton környékén, melyekért teljesen odavagyunk. Viszont vannak olyan települések kicsit megbújva, amiket csak kevesen vagy szinte egyáltalán nem ismernek! Ha romkocsmára vágyunk, akkor irány Mindszentkálla, vagy ha magyaros ízekre vágyunk, akkor remek éttermet találunk Vászoly főutcáján. Ha pedig óriásra utaló jeleket szeretnék látni, akkor Szentbékkállán van a helyünk.

Szaléziánumban ismerd meg Sümegi Elemér hegedűkészítőt!

A faforgács-illatú kisműhelyben Sümegi Elemér hegedűkészítőről olyan érzésünk támadhat, mintha egy régi korokból itt maradt mester lenne előttünk. Ő olyan könnyedséggel, szakértelemmel készíti és javítja a hegedűket, melyhez nincs hasonló. Ha Veszprém környékén jársz és éppen esős idő van, akkor mindenképp nézz be hozzá bátran a várban található Szaléziánumba, hogy megcsodáld munkásságát te is!

Neked van egy jó tipped?

Zsófi