Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

  • Keszthely 11°C
  • Siófok 11°C
  • Balatonfüred 11°C
  • Víz 4°C

5+1 program, amiért a gyerek is a Balatont választja

Hogyan találjunk izgalmas, hasznos programot gyermekeinknek, ami még fel is tölti élményekkel? Minden szülő számára olykor dilemma! Szerencsére a jó öreg Balaton a kisebbekre is gondolt és számos programmal el is tudja kápráztatni őket!

Hova vigyük őket?

Ismerjük meg a Balaton állati kalandjait

Melyik gyerek nem szeretné az állatokat? Számos, rezervátum, park várja őket és szüleiket, ahol együtt megcsodálhatják a különböző fajtájú állatokat. Mindezt mesés környezetben. A Természetvédelmi Major, a balatonfüredi Koloska-völgyi Vadaspark, illetve a Veszprémi Állatkert egész évben látogatható.

Veszprémi állatkert egyik lakója fotó: flickr.com

Ha kíváncsiak vagyunk az ország legnagyobb bivalycsordájára, akkor irány a kápolnapusztai rezervátum. Ha pedig közelebbről is szeretnénk megismerkedni az állatokkal, akik irány a fenyvespusztai állatsimogató. Rossz idő esetén a balatonfüredi Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont a legjobb választás, ahol a Balaton-felvidék és a Balaton vízi élővilágát mutatják be egy nagyra nőtt akváriumban.

Fedezzünk fel közösen tanösvényeket!

Ha az időjárás kegyes, akkor mindenképp érdemes nagy sétákat tervezni a természetbe, hogy a gyerkőcök is megismerjék a sokszínű Balatont. A tanösvények erre a legalkalmasabbak! A Kis-Balatontól kezdve,  a Szent György-hegyen át, a Káli-medencéig a csodálatos növényvilág, páratlan állatvilág ezer arcát mutatja nekünk.  

A kép illusztráció.

Fedezzük fel együtt a Búbos Vöcsök tanösvényt, melynek névadója maga a madárfaj, amely gyakori látogató itt. Igazi interaktív tansétát biztosít a Pele-körút. Balatongyörök és Balatonederics között pedig rábukkanhatunk Pele apó ösvényébe, ahol Pele úr segít felfedni kedves erdejének megannyi apró titkát és kincsét. A gyerekek imádni fogják!

Kalandozzunk együtt!

Zamárdi kalandparkja nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is feledhetetlen lesz. Minden korosztály kedvére válogathat a mászópályók közül, a legkisebbeket pedig a  kerti vasút várja. Ha mindenki elfáradt, akkor a vizipisztolyozás a vizi dodzsem a parkban található mesterséges tavon garantáltan feltölt. A Zánkaland Kalandparkba érkezve a gyerekek úgy fogják magukat érezni, mint Robin Hood a Sherwood-i erdőben.  Kötélen, nyeregben, kapaszkodva, hintázva, csúszkálva fedezhetjük fel az erdőt.  A kalandparkban lehetőség van az éjszakai játékra is, teljes sötétségben, ahol élvezhetjük az erdő éjszakai zaját közben.

A kép illusztráció.

Hódítsunk várat!

Számos vártúra lehetőség van a Balaton partjánál, ami csak arra vár, hogy felfedezzük. Ki nem szeretne csak egy napra királlyá vagy királynévá válni? A balatoni várak felfedezése során garantáltan lehetőségük van a gyereknek mindezt átélni, miközben egy kis történelmet is becsempészünk az életükbe. Ha meg szeretnék mutatni milyenek voltak az egykori hőskatonák lovaglós, kardozós jelenetei, akkor irány a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, a Szigligeti vár, a várpalotai Thury-vár és a Sümegi vár.

Sümegi vár várudvara fotó: orszagalbum.hu

Nézzük az égboltot!

A csillagok, különböző égitestek látványa csodálatos. Éppen ezért irány Bakonybél. Itt található Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centruma, ahol a határ a csillagos ég! Meteorit simogató, Mars robot, szkafander ruha, érintőképernyős űrutazás, katapultrepülés, planetárium, távcsőpark, 3D-s Mars mozi és interaktív kiállítás vár mindenkit! Garantáltan tátva marad a száj….

Hajókázzunk!

Felejthetetlen kalandok várják az egész családot a Balaton parti Minimax hajón. Rengeteg színes, interaktív gyerekprogram biztosítja a jó hangulatot. Közös társasjátékozás, rajzolás, arcfestés, koncertek, tudományos előadások szórakoztatják apraja nagyját. Találkozhatunk Pici Cicával is, a Minimax kedvenc sztárjával. Figyeld, mikor kelnek útra a hajók nyáron és legyetek részesei egy hajós kalandnak!

Zsófi