Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

7 adventi vásár, programsorozat a Balatonnál

Eljött újra a téli időszak, amikor a Balatont adventi fényekben csodálhatjuk.

Íme 5 vásár, melyeket érdemes decemberben meglátogatni a Balaton környékén.

Siófoki Aranycsengő vásár

 A Víztorony körül ismét felsorakoznak a díszes pompába öltöztetett kis faházak, melyek tehetséges kézművesek termékeit rejtik. Az itt fellelhető kínálatból az egész család számára megtalálhatjuk a tökéletes karácsonyi ajándékot. A gasztronómiában is kiemelkedő Siófokon természetesen az adventi vásár alatt sem maradhatnak el az olyan finomságok, mint a kürtőskalács, a lepény, a gőzgombóc vagy a téli kedvenc, a forralt bor. November 30-tól december 23-ig látogatható a vásár.

Karácsonyváró Napok Tihanyban

Tihanyban is készülnek a karácsonyra, érkezik a Mikulás, minden héten vasárnap gyertyagyújtás a Mádl Ferenc téren. December 15-16-án pedig karácsonyi vásár mindenkit, ahol forralt bor, puncs, karácsonyi finomságok, gyerekprogramok, zenés program vár mindenkire.

Adventi gesztenyesütés és adventi vásár- Gyenesdiás

Jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várnak mindenkit december 15-16-án Gyenesdiáson. Mindkét nap kapható illatos sült gesztenye, forralt bor, ropogós sült kolbász és lesz kézműves kirakodó vásár.
Szombaton kapható lesz halchips a Családi udvarban, vasárnap pedig ünnepi halászlé.

Advent Keszthelyen

A belváros díszkivilágítása, a Fő téren felállított városi betlehem, és a gasztronómiai és kézműves kitelepülők mellett templomi koncertekkel, játszóházakkal, ünnepi gyertyagyújtásokkal, jótékonysági koncertekkel és az ünnepkörhöz kapcsolódó színházi és ismeretterjesztő előadásokkal várják nem csak a helyi lakosságot, hanem a városba érkező vendégeket egyaránt a szervezők december 1. és január 1. között.

Balatongyöröki adventi forgatag

Ismét ünnepi fénybe borul Balatongyörök dísztere. A levegőben fahéj, forralt bor és sült gesztenye illata keveredik, a tömegben pirospozsgás gyermeki arcok és kíváncsi tekintetek a Mikulás érkezését lesik. December 7-8-án légy részese Te is a balatongyöröki adventi forgatagnak.

Advent Zalakaroson

December 1. és 22. között több programmal is várnak mindenkit Zalakaroson. Koncertek, kirakodóvásár és hangulatos fényekkel feldíszített település biztosan gondoskodik az adventi hangulatról.

Füredi advent

December 1. és 31. között számos színes program közül választhatunk Balatonfüreden, hogy biztosan ráhangolódjunk a karácsonyra, majd az újévre.

Hangolódj a karácsonyra a Balatonnál! Te melyik vásárt látogatod meg?

Judit