Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

A Balaton rád vár ezen a héten is!

Ahogy már megszokhattuk, nem telhet el hét Balaton nélkül. Most is összeválogattunk remek programokat, hogy kedvet csináljunk mindenki számára. Jöjjön hát a hétvégi programajánlat!

Bor, Kenyér Ünnepe
Közeledik az Államalapítás ünnepe. Ennek tiszteletére Siófokon ismét megrendezésre kerül, a már hagyománynak számító Bor és Kenyér ünnepe. A nyár legnagyobb fesztiválján előtérbe kerül a folk és világzene illetve a kézműves hagyományok. Koncertek, néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és igazi gasztronómiai élmények, ízek várják a vendégeket.

A tradícióknak megfelelően lesz kenyérszentelés is, valamint megválasztják a város borát. A rendezvényt pedig egy pompázatos tűzijáték zárja le. Mi ott leszünk, és te?
Helyszín: Siófok, Hajóállomás
2017. augusztus 16-20.
https://balaton.info/bor-es-kenyer-unnepe


Hegy, Víz, Bor és Szerelem

E hívószavak köré épül a X. Rózsakő fesztivál Badacsony szívében. A hangulatot garantálja számos sztárfellépő, de szórakoztató programok is várják kicsiket, nagyokat egyaránt. Terepjáróval bortúrán vehetünk részt, kisvonaton utazva megcsodálhatjuk a környéket, ha meg kulturális élményekre van szükségünk, akkor az Egry festményritkaságok, Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét bemutató múzeumok várják az érdeklődőket.  

Ha pedig igazi kalandra vágyunk, akkor irány az élménypark. Ahol a felnőttek is újra gyerekek lehetnek.  

Helyszín: Badacsony, Dísztér
2017 augusztus 17-20.
https://balaton.info/rozsako-fesztival


Tófesztivál

Különleges élményre vágysz? Akkor irány a balatonkenesei Tófesztivál, ahol három estén keresztül fantasztikus musical előadások várnak ránk. Remek szereposztás, lenyűgöző történetek és csodálatos színpadvilág emeli az estek hangulatát.

A Neoton Famíliától meg tudhatjuk milyen egy Szép Nyári Nap. Kiderül, hogy Ganxsta Zolee mennyire jó idegenvezető és felcsendül a Gyöngyhajú lány balladája is. Ugye te sem akarsz lemaradni?

Helyszín: Balatonkenese, Szabadtéri Színpad
2017. augusztus 17-19.
https://balaton.info/balatonkenesei-tofesztival


A hagyomány, az hagyomány!

A Hagyományőrző napok a Szigligeti várban, kihagyhatatlan! Az immáron kilencedik alkalommal megrendezett eseményen, két napon keresztül izgalmakban gazdag programok lesznek. Erről a meghívott hagyományőrző egyesületek fognak gondoskodni.  A számos, látványos bemutató, középkori muzsika, apródavatás és a solymászbemutató is mind-mind arra szolgálnak, hogy visszahozzák a történelem elfeledett értékeit.

Az alsó várban kialakított színpad nemcsak a hagyománytisztelőket várja, hanem mindenkit, akik szeretnének új élményeket megtapasztalni.

Helyszín: Szigliget, Szigligeti Vár
2017. augusztus 19-20.
https://balaton.info/hagyomanyorzo-napok


Szüreti Mulatság

„Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”, ugyanis a finom illatok, az édes nedűk, az ismerős dallamok már messziről becsalogatnak a Boglári Szüreti Fesztivál helyszínére. Az idén 41. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény 12 színpadon, BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvarral, a Balatonboglári Borvidék boraival, kézműves és kirakodóvásárral, szüreti felvonulással és vidámparkkal várja a nagy közönséget.

Engedj a csábításnak és éld át a fesztivál a hangulatot!

Helyszín: Balatonboglár
2017. augusztus 17-20.
https://balaton.info/41-boglari-szureti-fesztival-2017

Bor és Csemegeszőlő fesztivál

Vonyarcvashegyen négy napon keresztül zamatos szőlők, finomabbnál finomabb borok és ínycsiklandozó falatok várnak ránk a Bor- és Csemegeszőlő Fesztiválon. Aki pedig vásárolna is valami apróságot, akkor a kézművesek utcáját ne hagyja ki. Rengeteg ügyes kezű ember arra vár, hogy változatos árukínálatával elvarázsolja a látogatókat.

A rendezvény ideje alatt pedig lehetőség van arra is, hogy csemegeszőlő és konténeres csemegeszőlő oltványt vásároljunk, amiben dr. Bakonyi László szőlőnemesítő szakember a segítségünkre lesz.

Helyszín: Vonyarcvashegy

2017. augusztus 17-20.
https://balaton.info/xi-bor-es-csemegeszolo-fesztival


Legyen mindig nyár!

A hetek telnek, lassan véget ér a nyár, az iskola elkezdődik, mindenki visszatér a munkahelyére! Ám a „magyar tenger” ezt nem hagyja annyiban! Balatonszemesen több napos Nyármarasztó fesztivál veszi kezdetét, ahol a nyár még javában tombolni fog. A változatos programok, koncertek igazi kikapcsolódást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyere el és ne hagyjuk, hogy véget érjen e gyönyörű nyár a Balaton partján.

Csak súgok… még Tűzijáték is lesz!

Helyszín: Balatonszemes
2017. augusztus 18-20.
https://balaton.info/nyarmaraszto-napok

Használd ki még a hetet és irány a Balaton!

Zsófi