Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

A idei nyár legszebb balatoni pillanatai

A nyári hónapok lejártak. A Balaton ismét csodásabbnál, csodásabb programokkal látott el mindenkit! Szemezgessünk az idei nyár legszebb pillanataiból. Ím 5 ok, amiért nekünk a Balaton volt a mindenünk a nyáron!

Bor, mámor, komló és egy kis Jazz! - Idén nyáron is nagy hangsúlyt kapott a Balatonnál. Számos fesztivál keretén belül kóstolhattunk meg ízletes borokat, egyedi söröket miközben lágyan szólt a háttérben a jazz! Felsorolni is nehéz, mennyi lehetőség volt a nyáron- Paloznaki Jazzpiknik, Lellei Borhét, Almádi Borfesztivál, Füredi Bornapok, Földvári Sörfesztivál – amikor nem volt más dolgunk, mint élvezni a pillanatot.

Fesztiválról Fesztiválra! - Zamárdiban került ismét megrendezésre a Balaton Sound, ahol öt nap alatt 165 ezer látogatót számláltak.  Az augusztusban megrendezésre került Strand Fesztiválon a Petőfi Zenei Díjakat is kiosztották, ahol az év női előadójának járó díj posztumusz lett, a tavaly meghalt Fábián Julinak ajánlották szintén jelölt pályatársai. A kapolcsi Művészetek Völgye  idén is tele volt színházi előadásokkal, komoly-, nép,-világzenei koncertekkel, irodalmi estekkel, kiállításokkal. Alig várjuk a jövő évi folytatást.

Gofri és a tocsni nyári szerelme! - A balatonfenyvesi Konyhám tudja mi az igaz szerelem, mint ahogy Rómeó és Júlia is tudta. Itt a főszerepben a gofri és tócsni kapcsolata állt, de szerencsére nem tragikusan, hanem happy enddel végződött és így megszületett a Gofcsi!  Tésztája a tócsnihoz hasonló krumplis ízvilágot ad, amelyet gofriban sütnek ki ementáli és kecskesajttal. Mielőtt azt gondolnánk, hogy nem lehet fokozni akkor még mehet rá szárított paradicsom, kacsapörc és egy kis kolbászmorzsa. Egyszerűen tökéletes, meg is választották az év Strandételének!

Levendula, levendula, de csodás vagy!  Az igazi levendula több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény, melyet már az ókorban is használtak gyógyászati célokból. Napjainkban e lila gyönyör elsősorban nyugtató és szorongásoldóként ismert. Június második felében már teljes díszben pompázott a növény éppen ezért számos program, fesztivál keretében. Tihany, Kőröshegy a két legnépszerűbb levendulabirtok, de még számos birtokon találkozhattunk vele.

Kőröshegyi Levendulás fotó: Kardos Ildikó Photography

Kékszalagba borult a magyar tenger! – Idén került megrendezésre az 50. jubileumi Kékszalag Vitorlásverseny balatonfüredi rajttal.A rajthoz 682 hajó állt és 545 teljesítette is. A legtöbb nevező volt 2018-ban, soha ennyien még nem jelentkeztek, hogy elindulhassanak az ikonikus versenyen. Mesés látvány volt a több száz hajó a vízen. Szerencsénkre rengeteg vitorlásversenyek ad otthont a Balaton, így többször futhatunk bele a vitorlások felvonulásába.

Vitorlásverseny a Balatonon fotó: Stadler István

Neked mi volt a legemlékezetesebb pillanat a nyári Balatonból?

Zsófi