Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Az őszi Balaton is ránk vár

Van valami csodálatos az őszi balatoni tájban. Nyugalom váltja fel a hangos mulatságokat. Egy kicsit minden elcsendesedik, lelassul. Fogadjuk be az évszak színeit, illatait, fényeit, mert a Balaton ebből kiemelt dózist ad mindenkinek!

Az idei nyáron is a tele volt a Balaton jobbnál jobb programokkal. Rengeteg zenei és kulturális eseménynek lehettünk tanúi. Igazi gasztronómiai utazásokban vehetünk részt, volt bor és sör minden mennyiségben. Egy biztos mindenki megtalálta azt a programot, amelyen ki tudott kapcsolódni és elfeledte a szürke hétköznapokat.

A nyár most elköszönt tőlünk, a nyaralók hazamentek, enyhült a tömeg, de a csodálatos Balaton és azt körbeölelő pazar természet velünk maradt továbbra is. Kirándulóknak és nem kimondottan strandmániás utazóknak ősszel is remek hely a tó és környéke, de mit is lehet csinálni?

Tippek őszi kalandoroknak

1. Vedd fel a bakancsodat és irány kirándulni a balatoni hegyekbe és várakba!

2. Fedezd fel az őszi tanösvényeket!

3. Irány művelődni! Rengeteg kiállítás maradt még, amit biztos, hogy nem láttál, mert épp napoztál!

4. Hagyd, hogy az illatok elcsábítsanak! Egyél és igyál, mert ősszel is számos kulináris fesztivál veszi kezdetét a Balaton partján.

5. Vitorlázz!

6. Fázol már a vízben, akkor nyomás wellnessezni!

7. Különlegességekre vágysz? Akkor irány az őszi balatoni piac!

8. Elő a party ruhát, mert az őszi fesztiválok csak rád várnak!

9. Bor, bor, bor! Irány a szüreti fesztiválok kavalkádja!

10. Egyszerűen csak élvezd az őszi tájat.

Higgyük el, nem csupán a forró nyári napokon lehet igazán kikapcsolódni a Balatonon. A béke és a szórakozás szigete az őszi hónapokban is olyan élményeket garantál, melyekről kár lenne lemondanunk.

Az évszak első hónapjától kezdve számos remek pillanat várnak ránk. Lesz rengeteg szüreti fesztivál, számos túra lehetőség a színesbe öltözött fák között, éttermi kalandok, gyógyfürdők vagy vitorlázás az aranyhídon.

Ne feledjük, hogy „magyar tengerünk” Közép-Európa legnagyobb tavaként és Magyarország egyik legfontosabb természeti kincseként minden évszakban fantasztikus időtöltést kínál. A lenyűgöző szépségű és hangulatú tó nemcsak nyáron, egész évben rengeteg felejthetetlen esemény helyszíne, ahol nemcsak a fürdőélet és a nyaralókultúra virágzik, de ez a csodálatos táj egyúttal a művészet kimeríthetetlen inspirációs forrása is.

Zsófi