Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Balaton berobbantja a szezont

Itt a hosszú hétvége, az idő tavaszias és a Balaton is még több lehetőséget rejt magában. Lehet finomakat enni, bort kortyolgatni, koncertekre menni, sportolni, csodálni a tavaszi pompáját felöltő természetet.

Íme néhány program, amiért megéri felkerekedni és a Balatonra utazni a hétvégén.

Várfesztivál- Szigliget

Szigligeten a gyönyörű várban kerül megrendezésre a Várfesztivál, amely igazi kalandokat kínál. Sólymászbemutató, apródavatás, bábszínházi előadás csak kedvcsináló a felhozatalban.

Pálinka Fesztivál- Tihany

Hungarikumban gazdag  fesztivált rendeznek Tihanyban pünkösdkor, hiszen számos pálinkát lehet kóstolni. Sőt még tihanyi levendulás búzasörből készített sörpárlatot is lehet ízlelni. Izgalmasan hangzik, hogy ízlik?

Tavaszi Tihany fotó: Vass Károly

Szezonnyitó- Siófok

Siófokon megindul a koncertszezon, hiszen olyan koncertekkel várnak már májusban titeket, mintha főszezon lenne, Wellhello, Fenyő Miklós, Irigy Hónaljmirigy. És azt még nem is mondtam, hogy mindezt ingyenesen lehet látogatni és végigugrálni.

Hal és Borünnep- Balatonfüred

Koncertek után jöjjön megint egy kis gasztronómia, mert Balatonfüredre érdemes ellátogatni, hogy egy finom halat bekapjunk és hozzá egy üde bort kortyoljunk. Mellette sok más izgalommal várnak mindenkit négy napon keresztül.

Caption

Pünkösdi Eljegyzés- Badacsonytomaj

Különleges program a minden évben megtartott eljegyzés, amely egy legendára épül. A legenda szerint ugyanis, ha egy szerelmes pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön háttal a Balatonnak, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ha Te is összekötnéd az életed a szerelmeddel vagy megtekintenél egy eljegyzést a Rózsakőnél, akkor irány Badacsonytomaj.

Túra- Szigliget

Ha szeretnéd bejárni Szigliget csodáit, felfedezni az erdőt, akkor csatlakozz a túrához, ahol túravezetővel indulhatsz neki a gyönyörű tavaszi erdőnek. Így biztosan mindent felfedezel, kérdezhetsz, tanulhatsz és ráadásul a túravezetés ingyenes.

fotó: BéZsé Photoblog

Pünkösdi Vigasságok- Zalakaros

Zalakaros sem marad ki a pünkösdi programkínálatból, hiszen itt is lehet két fürdőzés között egy jót enni és szórakozni. Napközben a gyerekek kézműveskedhetnek, a szülők pedig este bulizhatnak.

Szezonnyitó- Balatongyörök

Programból itt sem lesz hiány, Balaton koszorúzás, horgászverseny, sétahajózás, néptánc, este pedig móka és kacagás.

Balatongyöröki móló fotó: Mészáros Norbert

Keszthelyi Kilométerek

Jöjjön a végére egy kis sport. Futóverseny Keszthelyen, ahol számos távon lehet indulni, futnak itt egészen a kicsiktől az idősebbekig. Kiváló verseny évek óta, ha szeretsz futni, itt a helyed! Ha nem vagy futó, akkor is örülni fognak neked, buzdíthatod a sok résztvevőt, jól fog esni nekik!

Jobbnál jobb programok melyek mind Rád várnak a Balaton partján. Ott leszel valamelyiken?

 

Judit