Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Balaton és bor, a két jó barát

A nyár szép lassan elköszön tőlünk, hogy átadja az őszi időnek a teret, de vannak dolgok melyek ebben az időszakban is velünk maradnak. Ez pedig a csodálatos „magyar tengerünk” és a finomabbnál finomabb balatoni borok.

Gondoljuk csak el! Nyáron egy jó kis fröccs tudja lehűteni a testünket, lelkünket. Gasztronómiai élményeinkhez a jó bor szinte kötelező. A barátainkkal gyönyörködünk a szép tájba, megpihenünk egy fáradt nap után és kinyitunk egy üveg bort. A pillanat telis-tele van élménnyel, ízekkel és érzésekkel.

Nem csak nyáron vagy tavasszal érdemes leutaznunk a Balatonhoz. Ősszel a szüretei kalandok, a borpincék titokzatos világának feltérképezése és igazi bortúrák felfedezése kerül a főszerepbe. A környék ilyenkor is nagyon hangulatos. Hatalmas nagy séták, túrák, gasztronómiai élvezetek, ízletes borok várnak ránk továbbra is.

Kedvcsinálónak mutatjuk, hogy mely borászatba érdemes ellátogatnunk ősszel, ha nyáron még nem tettük meg. 2016-ban a Magyar konyha című gasztronómiai útikalauza kiemelt 10-10 pincészetet a déli valamint az északi partról.

Nézzük az északi oldalt:
1. Jásdi Pince, Csopak
2. Villa Sandahl, Badacsony
3. Figula Pincészet, Balatonfüred
4. Bakó Ambrus Borászata, Badacsonytomaj
5. Villa Tolnay, Gyulakeszi
6. Gilvesy Pincészet, Hegymagas
7. Folly Arborétum és Borászat, Badacsonytomaj
8. Homola Pincészet, Paloznak
9. Szászi Birtok, Hegymagas
10. Skizo Badacsony, Badacsonytördemic

Jöjjön a déli oldal top 10-es listája!
1. Légli Szőlőbirtok és Borászat, Balatonboglár
2. Konyári Pincészet, Balatonlelle
3. Kislaki Bormanufaktúra, Balatonboglár-Szőlőskislak
4. Ikon, Rádpuszta
5. Garamvári Szőlőbirtok, Balatonlelle
6. Kristinus Borbirtok, Kéthely
7. Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Balatonszemes
8. Feind Borház, Balatonfőkajár
9. Katona Borház, Balatonboglár-Szőlőskislak
10. Veszprémi Pince, Kötcse

​Kevés olyan település van a Balaton körül, amely nem rendelkezik komoly bortermelő múlttal és ne szervezne szüreti mulatságokat. Legyen szó a déli, vagy akár az északi partról ebben az időszakban 10 kilométeres körzetben biztosan találni fogunk legalább egy szüreti felvonulást.
Hétről hétre izgalmas történetekkel, pincészetek bemutatásával, borkóstolási lehetőségekkel kápráztatjuk el olvasóinkat, hogy megmutassuk, a Balaton nem csak a nyárról szól!

Velünk tartasz?

Zsófi