Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Balaton testnek és léleknek

A Balaton vize a régiek szerint gyógyító erővel bír. Sőt a tó környékén található különleges források számos panaszra megoldást nyújtanak. Nem beszélve a barlangokról, melyek a légzési nehézségek esetén jelentenek segítséget.

Legyen szó aktív, vagy passzív időtöltésről a „magyar tengernél”, egy biztos testünkre és lelkünkre teljesen pozitívan hat. Nyugalom, harmónia, regenerálódás! Ha nem tudnál választani, segítünk.

Aktívan, egészségesen

Maga a táj szépsége és különleges hangulata mellett a környékén gyógyító és regeneráló terápiák változatos tárháza várja megfáradt testünket és lelkünket. Bőven van miből választanunk -gyógybarlang, különleges gyógytó, savanyúvíz-források, gyógyiszap. Természetesen ezek mellett teret kapnak a wellness szolgáltatások, biopiacok, Tihanyban gyógynövénytúra vagy a Balaton körüli kerékpárút.
A Balaton-felvidék és a Zalai dombság a túrázóknak kedvez, míg a Balaton vize, a vízi sportok szerelmeseinek igazi kánaán. Nem beszélve az extrém sportokról, melyek csak arra várnak, hogy kipróbáljuk őket, feloldva belső félelmeinket. Ha búvárkodni szeretnénk, akkor irány a Hévízi-tó forrásbarlangja. Rossz idő esetén Marcaliban és Siófokon az élményfürdő nyújt vigaszt.
Aki az ősi indiai kultúra, gasztronómia iránt mutat fogékonyságot, akkor Somogyvámoson a Krisna-völgyet neki találták ki. Ezen a békés szigeten megállhatunk egy pillanatra, magunkba szívhatjuk a friss levegőt annak reményében, hogy lelkünk megpihen és a dolgos hétköznapok tovaszállnak.

Ahol, a szívünk és lelkünk egyszerre megpihenhet

Balatonfüred már önmagában mesés, de még az egészségük megtartásában is nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Itt van a balatonfüredi Szívkórház , ahol számos hírességet gyógyítottak már többek között Rabindranath Tagore-t, a nagy hindu költőt.  Ezenkívül fontos megemlíteni azt is, hogy itt található hazánk egyik legrégebbi történelmi múlttal rendelkező gyógyhelye is, melynek legnagyobb kincse a tizenegy szénsavas forrása. Ásványi anyag tartalma alkalmassá teszi ivó- és fürdőkúrára egyaránt.

Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor kipróbálásra ajánljuk a zamatos balatonfüredi-csopaki borokat és a vinoterápiát, azaz masszázst, pakolást, fürdőt borral és borban.

Hegyestű-hegy, a végtelen nyugalom mekkája

Még az északi parton maradva,  Zánka közelében húzódik Hegyestű-hegy, mely hazánk egyik legkülönlegesebb, energiákat áramoltató területe. Nem csupán kirándulóhelynek alkalmas, de felhőtlen kikapcsolódást és testi-lelki feltöltődést nyújt mindenki számára. Különleges energiaharmonizáló ereje miatt évszázadok óta a gyógyulni, erősödni vágyó utazók zarándokhelyének számít.

A hegytető különleges hatást gyakorol egész testünkre, amit a legtöbben úgy jellemeznek, mintha a növényekből és a mohával sűrűn borított kövekből áradó természetes energia hatására nyugalom áradna szét lelkünkben, testükben együttesen.

Gyógyvizek nyomában

Hévízen a világ legnagyobb  biológiailag aktív, természetes termáltavát találjuk, amely egész évben várja a fürdőzni vágyókat. A tó medrét vastagon borító radioaktív gyógyiszap pedig jótékony hatással bír. A gyógyvíz, a gyógyiszap, a hévízi dr. Moll Károly által kidolgozott súlyfürdő, az ivókúra az alapja a komplex hévízi terápiának.

A tapolcai gyógybarlang a légúti megbetegedések kezelésének egyik központja. 2-3 hetes kúrát követően az asztmától, allergiától szenvedők igen hosszú ideig tünetmentesen folytathatják mindennapjaikat. Ha pedig Zalakaroson járunk, akkor a forró gyógyvízben fáradt ízületeinket, csontjainkat megpihentethetjük. Mintha éveket fiatalodnánk utána.

Nyugalom a hosszú élet titka, a Balatonon is.

Zsófi