Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Csobbanj télen is a Balatonnál

Nem kell lemondanunk a hideg hónapokban sem a fürdőzésről, csúszdás kalandokról és testi-lelki feltöltődésről. Szerencsére a Balaton még az őszi/téli hónapokban is kínál pihenési és kikapcsolódási lehetőséget mindenki számára.

Hamarosan elbúcsúzik az ősz, beköszönt a zúzmarás tél, de ettől még az élet nem áll meg. Óriáscsúszdák, napsütötte kül- és beltéri termálvizes medencék, szaunák és fantasztikus gyógyhatású vizek várnak ránk a Balatonnál. Hova érdemes elmenni? Mutatjuk!

Hévízi csoda

Hévízen található a világ legnagyobb  biológiailag aktív, természetes termáltó, amely egész évben várja a fürdőzni vágyókat. A tó medrét vastagon borító radioaktív gyógyiszap pedig jótékony hatással bír. A hévízi gyógyvíz egyedi összetételének köszönhetően számos mozgásszervi panasz kezelésére alkalmas. A gyógyvíz, a gyógyiszap, a hévízi dr. Moll Károly által kidolgozott súlyfürdő, az ivókúra az alapja a komplex hévízi terápiának.

Hévíz fotó: facebook.com/Légi Fotó&Videó

Kehidai komplexum

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Választhatunk 13 tágas medencéből, aroma- és zeneterápiás kabinnal felszerelt szaunákból.

A hely azért is különleges, mert az országban itt található az egyetlen kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű, kénes, iható gyógyvíz.  Mivel radont nem tartalmaz, így az apróságok is nyugodtan csobbanhatnak a kb. 34-36 °C-os meleg termálvízben. Az itteni gyógyvíz igen jótékony hatással bír az idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémákra. Ha több napra szeretnénk kikapcsolódni és megtapasztalnia a gyógyvizek páratlan hatását, akkor irány a Kehida Termál Hotel.

Gyógyítás felsőfokon

A zalakarosi fürdő a gyógyítás egyik fellegvára. Ízületi betegségek, nőgyógyászati és urológiai problémák, valamint idegrendszeri, légzőszervi, emésztőszervi, szív- és érrendszeri betegségekre a legjobb gyógyszer az itteni gyógyvíz, melyet három kútból nyernek ki.

A fürdőben van itt minden mi szemnek s szájnak ingere. Először is ott a szauna udvar, ahol kedvünkre izzadhatunk. Választhatjuk a gőzkabint, a finn szaunát és egy 45 °C-ra felfűtött családi szaunát is, ahová a gyerekeket is magunkkal vihetjük. Másodszor csúszdák, pezsgőfürdők és sókamrák közül is kedvünkre választhatunk. Harmadszor ott az iszappakolás, súlyfürdő, de a víz alatti gyógytorna is fenséges.  

Zalakaros légi fotó kép: wikipedia.org/Civertans

Az eltérő hőmérsékletű medencékkel, csúszdákkal és gyógyszolgáltatásokkal rendelkező Zalakarosi Fürdőhöz tartozik egy gyönyörű vendégház is.  

Gyógyfürdő Igalon

Az Igali Gyógyfürdő  medencéi alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, jódos termálvízzel van tele, amely a reumás mozgásszervi panaszoktól kezdve a keringési zavarokon át egészen az álmatlanságig remek gyógyszerének bizonyul. Ezenfelül az élményfürdő és wellness-szolgáltatásaik is páratlanok.  

Bár van egy finn szaunájuk és egy infraszaunájuk, de nem ez a fő profiljuk. A legfőbb kuriózumuk a parajdi sót tartalmazó kádfürdő, amely még sejtvédő hatással is rendelkezik, ráadásul akár egy csontkovács is helyrerakhat minket. Garantált az egészség!

Siófoki élmények

Ha nem szeretnénk a Balatont elhagyni és pihenésre vágyunk, akkor irány a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ. Az itt lévő termálvíz Nagyberényből érkezik, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások, balesetei sérülések gyógyítására. A víz gyógyhatását leginkább akkor érezzük, amikor többször rövidebb ideig tartózkodunk benne

Kedvünkre válogathatunk a földalatti vagy emeleti szaunavilágból. A hely különlegessége a 65 °C-os bioszauna, a sóbarlang és a tengeri levegős helyiség. Ráadásul ott van még a 21 fős, fényeffektekkel felszerelt jacuzzi is, ahol még jobban ellazulhatunk.

A kép illusztráció.

Összesen tíz medence van, aki pedig a csúszdázás szerelmese több emelet magasról startoló óriáscsúszda közül választhat.  

Veled hol találkozunk?

Zsófi