Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Startolnak a programok!

Hétvégi recept: Végy egy nagy tányér ínycsiklandozó gulyás levest. Kortyolgass mellé ízletes nedűket, miközben a háttérben a rock zene rabul rejt. Nosztalgiázz, és ne engedd, hogy elmúljon a nyár!

Ha hétvége, akkor Balaton! Most sem fogsz unatkozni!

Ünnepeld a szürkemarhát!

A hamisíthatatlan magyar gulyásnak nincsen versenytársa, főleg ha még szürkemarhából készül. Igazi hungarikum! Aki teheti, mindenképp kóstolja meg. Erre remek alkalom lesz a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepén, melyet már 13 éve rendeznek meg.
A jó ebédhez garantált a finom Szürkebarát, és persze a jó hangulat is! Kár lenne ki hagyni…
Helyszín: Badacsony
2017. augusztus 11-13.
https://balaton.info/xiii-badacsonyi-szurkebarat-es-magyar-szurkemarha-unnepe


Bor, bor, bor

Nincs olyan hétvége, ahol ne a bor lenne az egyik főszereplő. Most se lesz ez másképpen! Jó borok, finom ételek, gyönyörű balatoni környezet! Ez a Balatonfüredi Borhetek tartalma.  
A nagy múltra visszatekintő Balatonfüred-Csopaki borvidék felsorakoztatja több héten át ízletes nedűit a nagyérdemű közönségnek.  A Tagore sétányon, felsorakozó borsátrak folyamatosan várják a látogatókat, hogy megmutassák nekik ízletes portékájukat. A rendezvény ünnepélyes megnyitóját követően  pedig újabb borlovagrend avatást tartanak.

Borra fel!
Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány​
2017.augusztus 11- szeptember 03.
https://balaton.info/balatonfuredi-borhetek


Borocska, dalocska és pecsenye

Ha Balatongyörökön jársz, akkor mindenképp sétálj a móló melletti sétány felé, mert boros gazdák és pecsenyesütők kínálják boraikat, ételeiket. Ráadásul még egy-két szuvenírt is tudsz venni a kézműves kirakodó vásáron.

A Györöki Bor & Dal Fesztivál idén 14. alkalommal kerül megrendezésre. Főszerepben a finomabbnál-finomabb borok, ínyenc pecsenyék és még fergeteges koncertek is várják a kíváncsiskodókat.

Helyszín: Balatongyörök, Borutca
2017. augusztus 11-13.
https://balaton.info/xiv-gyoroki-bor-dal-fesztival

Minden mennyiségben rock!

A rock zene igazi kulturális forradalomnak számít és, hogy te is megbizonyosodj erről, irány Fonyód! Ahol idén is megrendezésre kerül a Rock Balaton fesztivál. Igazán zúzós hétvége vár minket. Rengeteg fellépő, hamisíthatatlan rock, igazi legendák biztosítják a hangulatot.

Itt nincs helye a tátogásnak!

Helyszín: Fonyód, Piac tér
2017. augusztus 11-13.
https://balaton.info/rockbalaton-2017


Nosztalgiázzunk együtt

Néha jó elmerengeni a múlt emlékein, felidézni a régi dallamokat. Éppen ezért bulizzunk, táncoljunk és nosztalgiázzunk együtt Balatonlellén, ahol az egész hétvége erről fog szólni. Lellei borok, finom ételek  és kirakodóvásár is lesz!

Helyszín: Balatonlelle, Rendezvénypark
2017. augusztus 11-13.
https://balaton.info/nosztalgia-party


Nyár, még ne siess

Lassan véget ér a nyár, a felhőtlen kikapcsolódás, a gyönyörű emlékek tovaszállnak. De, nem a Balatonon! Alsóörs minden eszközt megmutat nekünk, mellyel élvezhetjük tovább a nyári hangulatot. Ehhez zene, tánc, kulturális és sportprogramok, finom borok, ínycsiklandozó ételek kellenek. Még tűzijáték is lesz a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztiválon!

Minek mennél, ha maradhatnál?

Helyszín: Alsóörs
2017. augusztus 11-20.
https://balaton.info/nyarbucsuztato-es-vendegmarasztalo-fesztival


Ne maradj otthon, a Balaton vár!

Zsófi