Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Szívünk csücske a téli Balaton

Sokan azt hiszik, hogy télen felesleges irányba venni a Balatont, mert alszik az egész térség. Nincsenek programok, hideg van és minden zárva. Pedig ez egyáltalán nem így van! Aki nem hiszi, járjon utána!

Magyar tengerünk minden évszakban más arcát mutatja. A szállások, illetve a balatoni városok is rengeteg programmal várják az ott élőket és a pihenni vágyókat egyaránt.

Téli Balaton fotó: flickr.com

Ha Balatonfüreden járunk számos szálloda és apartman közül választhatunk kedvünkre, amelyek közül sok rendelkezik már wellness szolgáltatásokkal. Így míg kint repkednek a mínuszok, addig benn a jó melegben élvezhetjük az édes semmittevést. Ha meguntuk a pancsolást, akkor átadhatjuk magunkat a helyi gasztronómiai fogásoknak és ízletes boroknak. Este pedig a fűtött szobákban csodálhatjuk ablakon keresztül a téli tájat.

Ha egy kis szaunázásra vágyunk, irány a Balaton 

Balatonfüred már önmagában is mesés, sőt az egyik legromantikusabb Balatoni városnak is tartják. Rengeteg kulturális program, téli túrázási lehetőség, téli sportlehetőségek várják az ide látogatókat. Itt található a Balatoni Vízivilág Látogatóközpont is, amely egész évben várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ráadásul a Koloska-völgy és a Vadaspark is számos látnivalókat rejt még télen, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzék őket.

Jeges Balaton fotó:flickr.com

A téli Tihany csodálatos, egész másképp fest, mint nyáron. Ez az a hely, ahol számtalan téli sportot próbálhatunk ki kedvünkre. Sőt remek lehetőséget nyújt a kirándulóknak is, hiszen megcsodálhatjuk a titokzatos erdők lakóinak vándorlásait is, ahogy próbálják átvészelni a zord időjárást. Páratlan élményben lehet részünk egy-egy ilyen kaland során.

Aki imádja a lovakat, itt bizony téli lovaglásra is számíthat, hiszen számos lovarda van nyitva ilyenkor is, akik nagy szeretettel várják a látógatókat. Aki pedig a Skanzen udvarában jár, bizony tradicionális disznóvágás részese lehet. Kár lenne kihagyni!  

Balatonföldváron a déli part egyik legvonzóbb települése, ahol két csodálatos, védett fasor öleli át a sétáló utcát.  Itt a romantikus téli séta szinte kötelező! Ha egy kicsit átfagytunk, akkor irány a szállás, mert szerencsére szállodákban is bővelkedik a város. Számtalan jó wellness lehetőséget találunk, ahol kipihenhetjük az egész éves rohanást.  

Siófok túl azon, hogy a déli part fővárosa két arcát mutatja egész évben. Nyáron hangos, hiszen a fiatalok körében ez az egyik legkedveltebb hely a sok szórakozóhelyek miatt. Télen pedig a wellness szállodák színvonala és programjai miatt látogatnak el az érdeklődők.

Befagyott Balaton fotó: flickr.com

Az egyik legkedveltebb wellness központ a  Galerius Élményfürdő. Az itt lévő termálvíz Nagyberényből érkezik, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások, balesetei sérülések gyógyítására. A víz gyógyhatását leginkább akkor érezzük, amikor többször rövidebb ideig tartózkodunk benne. Kedvünkre válogathatunk a földalatti, emeleti szaunavilágból valamint a medencékből. Aki pedig a csúszdázás szerelmese több emelet magasról startoló óriáscsúszda közül választhat még télen is!

Akár kinti, akár benti programra vágyunk a Balaton minden igényünket kielégíti. Csak meg kell találni a számunkra kedvezőbb lehetőséget! Te mit csinálnál szívesen a téli Balatonnál?

Zsófi