Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

  • Keszthely 18°C
  • Siófok 18°C
  • Balatonfüred 17°C
  • Víz 23°C
Tihanyi levendula fesztivál

Tihanyi levendula fesztivál

Szórakozás
HelyszínTihany | Mádl Ferenc tér, Belső-tó partja, Battyhány utca
Dátum
A Balaton egyik kiemelt eseménye a tihanyi levendula fesztivál, a levendula szüretelés és az ehhez kapcsolódó programok. Ne maradj le idén sem róluk!


2018. június 22. péntek
16.00 óra Mádl Ferenc tér
Egy nap a hagyományok jegyében
Fellépnek: A Városok, Falvak Szövetsége csopaki néptánc táborosai

2018. június 23. szombat:
Mádl Ferenc tér
19.00 óra: Szabina együttes koncertje
Sabina az elmúlt években klasszikus zongoristaként volt jelen a zenei életben. Mára már zeneszerzőként, zongoristaként és énekesnőként dolgozik a magyar underground és pop szakmában.
2013-ban hozta létre első saját zenekarát a Bless-t. Bár ezzel a formációval a korábbinál könnyedebb vonalat céloz meg, mondanivalóban sokszor fajsúlyos témákkal foglalkozik. A Bless nemcsak szórakoztatni szeretne, hanem üzenni is: Láss-Hallj-Cselekedj! A zene ötvözi a pop, rock és hip-hop stílusjegyeit, amit Szabina jellegzetes hangja, zongorajátéka és egyénisége tesz igazán sajátossá. A számokban a modern zene keveredik a spirituális emelkedettséggel, a szövegeket hol az érzelmi mélység, hol pedig az életigenlés szövi át.
2013. év végén csatlakozott Sabinához MC Kemon (Irie Maffia) aki 13 éves kora óta él Magyarországon , 2002 óta a Love Alliance és a Gimmeshot tagja. 2005 óta az IREI MAFFIA alapító tagja, DJ-ként és rapperként is szerepel. Dj Qcee aki a RandomTRip és Karcosok Klubja alapító tagja.
2017-ben elkezdte saját szóló albumának munkálatait, melyben Pál Gábor Maoval (Compact Disco), Tariska Szabolcs dalszövegíró és Szakos Krisztián producerrel (Ákos Produkció) dolgozik együtt.

21.00
óra Dánielfy Gergő és az Utazók koncertje Dánielfy Gergő magyar énekes, előadó, A Dal 2018 felfedezettje, az X-Faktor 2016-os szériájának kilencedik helyezettje. 2017 szeptembere óta a Kaposvári Egyetem művészeti szakának hallgatója.
A Dal c. műsort követően régi nagy álmát sikerült megvalósítani, hiszen saját zenekart alapított Utazók néven.
A zenekar tagjai:
– Dánielfy Gergő (ének, gitár)
– Földi Áron (dob)
– Farsang Gergely (basszusgitár)
– Budai Levente (gitár)
– Mits Marci (szaxofon, billentyűk)

2018. június 25- július 1:
Pisky sétány
KÉZMŰVES KIRAKODÓVÁSÁR

2018. június 29. péntek:
Mádl Ferenc tér
17.00 óra: Tárkány- művek koncert
A Tárkány Műveket a cimbalmos, zeneszerző Tárkány-Kovács Bálint alapította 2008-ban. Hangzásuk alapja tradicionális népzenei dalokból merít. Saját szövegeik aktualizálják a régi nótákat, máshol a modern hangzáshoz társított régies népdalszövegek helyezik egymást kölcsönösen új kontextusba. Zenéjük egyedi hangzásvilága a cimbalom, a szaxofon, a brácsa, a fuvola, a gardon, a klarinét és a bőgő együttesében, valamint az énekesnő hangjában rejlik.
Az együttes tagjai:
Tárkány-Kovács Bálint: zeneszerző, szövegíró, cimbalom
Paár Julianna: ének
Kováts Gergő: szaxofon
Papp Endre: brácsa
Bognár András: nagybőgő

20.00 óra: Péter Szabó Szilvia akusztik műsora
Péter Szabó Szilvia zenei karrierje 2002-ben indult a NOX zenekar énekesnőjeként. Miután szerződött a Universal Music kiadóval, zenekarával a Nox-al Magyarország egyik legsikeresebb és legelismertebb előadó művészévé vált.
10 kiadott stúdió album, 3 dupla platina lemez, 2 platina lemez, 4 arany lemez, 6 listavezető sláger, számtalan zenei díj és megszámlálhatatlan koncert fellépés írta be Szilvia nevét a magyar zenei történelembe.
9 évvel a legutóbbi NOX nagylemez után, Péter Szabó Szilvia egy vadonatúj stúdióalbummal örvendeztette meg rajongóit “Ébredő” címmel, újfent azokkal a szerzőkkel alkotva, akiknek a nevéhez a NOX éra alatt is megannyi sláger is siker fűződik, mint például a Százszor ölelj még, a Túl a varázshegyen, a Szeretem, vagy 2005-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő, nagysikerű Forogj világ című dalok.
A zenekar tagjai:
Ének: Péter Szabó Szilvia
Basszusgitár, vokál: Péterfi Attila
Gitár, vokál: Kovács Tamás
Hegedű, vokál: Harmath-Hodászi Klára “Káci”
Dob: Borbély Zsolt
Billentyű: Rafael Mário
Ütős hangszerek: Takács Márton
Népi hangszerek: Gulyás Ferenc

22.00-24.00 Utcabál a Búgócsiga zenekarral

2018. június 30. szombat
Belső-tó partja – Kézműves vásár és programok:
9.30 Nordic Walking túra Galambos László vezetésével

10.00 Rövid túra az Aranyház forráskúphoz a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek vezetésével
10.00 Kézműves műhelyek – Kézműves kirakodóvásár
MESEKERT GYEREKEKNEK:
– kiskertészet: zöldségeskert “ültethető” zöldségekkel, “szüretelhető” almafákkal, virágágyásokkal, talicskákkal, kosárkákkal
– mesekirakó
– állatos kirakók
– rajzolófal
– dobálósarok
– bábszínház
– fotózkodó
– bogár-csúszka
– mesefa madarakkal
– LÁDAVASÚT

Tihany-Sajkod
18:00 Kirándulás az Öreg-Levendulásba a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek vezetésével. Indulás: Tihany-Sajkod, Apáti Kávézó

Mádl Ferenc tér:
15.00 Az Iszkiri zenekar koncertje
Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak.Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban.
2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik. Így alakult meg az ISZKIRI gyerekzenekar, amelynek repertoárját könnyedén válogatták össze, hiszen külön-külön számtalanszor játszottak már gyermekközönség előtt. A zenekar saját dalok tekintetében igen termékeny. Koncertjeiken nagy sikerrel adják elő szerzeményeiket, de természetesen emellett felcsendülnek a legnépszerűbb magyar gyerekdalok is.
A zenekar tagjai:
Baraczka Gergő: gitár, ének
Dombi Ádám: basszusgitár. ének
Csikós Péter: banjo, gitár, ének
Oláh Gabi: dob

16.00  Csopak Táncegyüttes műsora
1995 őszén a helyi általános iskolából pár éve “kiöregedett” táncosok megalakították a Csopak Táncegyüttest. Igazi utazó együttes; Európán kívül Ázsiában és Afrikában látták táncukat és hallottak Csopakról.
Tagjai középiskolások, főiskolai hallgatók, dolgozó fiatalok, akik vállalták, hogy munkájuk mellett népünk tánchagyományát ápolják és a nagyközönségnek bemutatják. Fiatal koruk ellenére valamennyien tizenéves táncos múlttal rendelkeznek.

18.00 Zsikó zenekar koncertje
A Zsikó zenekar a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felfedezettje, a 2014-es évad legjobb három vonósbandájának egyike.
A zenekar sorra hódítja meg a kisebb és nagyobb színpadok közönségét, itthon és külföldön egyaránt.
Műsorukban a tradicionális magyar népzene lenyűgözően sokszínű repertoárjából válogathatunk.
A zenekar tagjai: 
Zsikó Zsuzsanna – ének
Zsikó Zoltán – ének
Kovács Márton – hegedű (Junior Príma Díj)
Hegedűs Máté – hegedű
Margetán Máté – fúvós hangszerek
Ifj. Ürmös Sándor – cimbalom (Fölszállott a páva szóló hangszer kategória I. hely)
Fekete Márton „Kispuma” – brácsa (Junior Príma Díj)
Lelkes András – nagybőgő

20.00 Madarak Házibulizenekar
A zenekar alapítója és jelenleg is vezetője a legismertebb magyar pop-rock zenekarokban zenélt a 90-es években.
(Neoton, R-Go, Kormorán, Fenyő M. ,Demjén F. zenekara…)
1994 decemberében határozta el, hogy a nyugati zenék másolása mellett valami hazai fülnek egyszerűen befogadható, színvonalas zenei keveréket állít elő.

Ez lett az első házibulizenekar, A MADARAK.
Stílusuk lényege, hogy a közönség igényét maximálisan kiszolgálja, de mindezt egy zenei kompromisszumoktól mentes élő zenekar mércéjével teszi.

2018. július 1. vasárnap

Belső-tó partja– Kézműves vásár és programok:
9.00-19.00 A kanászkürttől a tekerőig- Ismerkedés a magyar népi hangszerekkel
Levendula Ház Látogatóközpont kertje – Tóth László műsora
10.00 Nordic Walking túra Galambos László vezetésével
10.00 Kézműves foglalkozások, játszóházak
Ládavasút
„Levendulanapok Vidám Boszija” – Toma és Csapata mókái

Németh László Művelődési Ház színházterme
(Mádl Ferenc tér)
15.00 Libikóka  Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódium műsora
Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös műsorában anyáink, apáink történetei kerülnek elő, méghozzá úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás; dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és songok a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók.
Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, az ország legnépszerűbb kortárs írója, hat regény, két verseskötet szerzője, az Élet és Irodalom prózarovatának vezetője, a Nők Lapja (és számos hetilap) állandó publikálója, korábban szerkesztője.
Hrutka Róbert zenész, zeneszerző, énekes, Fonogram- és Artisjus-díjas zeneszerző, akinek a repertoárja Dés Lászlón keresztül, Sebestyén Mártán és Charlie-n át Tolvaj Renátáig terjed.
Több nagy sikerű mozifilm zenéjét is Ő jegyzi: Magyar Vándor, Lora, Valami Amerika 2, Üvegtigris 3, Magicboys és a legfrissebb, a Kincsem című mozi zenéje.

Mi történik még Tihany közelében…

Kapcsolódó események

Levendula SZEDD MAGAD!
Tihany
A nyár egyik kedvenc programja idén is Rád vár!
Részletek…
ZamárdiV8 – 10. Nemzetközi Amerikai Autós és Tuning találkozó
Zamárdi5 km
Gigantikus autók, óriási buli, nyaralás, lazulás!
Részletek…
Tihanyi levendula fesztivál
Tihany
A Balaton egyik kiemelt eseménye a tihanyi levendula fesztivál, a levendula szüretelés és az ehhez kapcsolódó programok. Ne maradj le idén sem róluk!
Részletek…
Levendula Szedd Magad
Tihany
Minden évben kiemelt program a tihanyi levendula szüretelés, vagyis a szedd magad levendula program. Légy Te is ott, szüretelj levendulát!
Részletek…
Múzeumok éjszakája
Balatonfüred4 km
Rendhagyó programok a város múzeumaiban. Tárlatvezetés, kreatív játékok, előadások, koncertek és fényfestés. Éjfélig látogatható kiállítások.
Részletek…
Szántód6 km
Zenés, játékos, tüzes est Szántódon.
Részletek…

Blog

Vesd bele magad a balatoni nyárba
Tipp!

Június 6., 2018

Vesd bele magad a balatoni nyárba

Naptár szerint is a nyári hónapok időszaka következik. Éppen ezért nem árt már most megtervezni a balatoni kiruccanásunkat. Nem vagy gyakori vendég a Balatonnál? Nem számít, mi megmutatjuk mi az, amit mindenképp nézz meg! Utána csak engedned kell, hogy a környék magával ragadjon!

Tovább
5+1 levendulabirtok a Balaton körül- levendulás programokkal
Tipp!

Május 30., 2018

5+1 levendulabirtok a Balaton körül- levendulás programokkal

A természet adta ajándék e lila színű, illatos virág: a levendula. Már virágzásnak indult szerte az országban. Szerencsére a Balaton környékére is jut belőle bőven. Mutatjuk merre érdemes mennünk, hogy részese legyünk a csodának.

Tovább
5 ok, amiért Tapolcát sem szabad kihagynod
Tipp!

Május 24., 2018

5 ok, amiért Tapolcát sem szabad kihagynod

A nyár már kopogtat az ajtónkon, így egyre többet tudunk kirándulni, strandolni és gyönyörködni a tájban. Éppen ezért kedvcsinálónak menjünk Tapolcára, mert e kisváros remek kikapcsolódást nyújthat mindenki számára!

Tovább
Balaton berobbantja a szezont
Tipp!

Május 15., 2018

Balaton berobbantja a szezont

Itt a hosszú hétvége, az idő tavaszias és a Balaton is még több lehetőséget rejt magában. Lehet finomakat enni, bort kortyolgatni, koncertekre menni, sportolni, csodálni a tavaszi pompáját felöltő természetet.

Tovább
10 hely, amiért a déli partot választod
Tipp!

Április 23., 2018

10 hely, amiért a déli partot választod

Először jársz a Balaton déli partján vagy szeretnél új helyeket is felfedezni a megszokottak mellett? Nem tudod hol kezd az élményeket gyűjteni ezen a részen? Hova érdemes menni? Mi elkalauzolunk téged!

Tovább
10 TOP látnivaló a Balaton északi oldalán, melyeket még idén látnod kell
Tipp!

Április 12., 2018

10 TOP látnivaló a Balaton északi oldalán, melyeket még idén látnod kell

Minden évben több ezren látogatják meg Magyarország, és Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavát, a Balatont. Aki elmegy, garantáltan nem fog csalódni, hiszen páratlan élményben lesz része. Hova érdemes menni? Mi megmutatjuk!

Tovább
Balatoni hármas körút
Tipp!

Április 4., 2018

Balatoni hármas körút

Mi a közös a Szép-Kilátó, a Festetics-kilátó vagy épp a Halászok emlékműve között? Hát persze, hogy a Balaton, de hogy hol bukkanhatsz rá e csodákra? Mi megmutatjuk a következő úti céljaid!

Tovább
5 balatoni sétány, amelyeket mindenkinek látnia kell
Tipp!

Április 3., 2018

5 balatoni sétány, amelyeket mindenkinek látnia kell

Itt a jó idő, lehet nagyokat sétálni a természet lágy ölén. Elkalauzolunk titeket néhány balatoni sétányra, ahonnan gyönyörű kilátást kapsz a Balatonra és friss levegőt is szívhatsz közben.

Tovább
Tavaszváró balatoni album- képgaléria
Tipp!

Március 27., 2018

Tavaszváró balatoni album- képgaléria

Csodás képeket küldtetek nekünk, amelyekből összeállítottunk egy balatoni tavaszi csokrot.

Tovább
5+1 program, amiért a gyerek is a Balatont választja
Tipp!

Március 24., 2018

5+1 program, amiért a gyerek is a Balatont választja

Hogyan találjunk izgalmas, hasznos programot gyermekeinknek, ami még fel is tölti élményekkel? Minden szülő számára olykor dilemma! Szerencsére a jó öreg Balaton a kisebbekre is gondolt és számos programmal el is tudja kápráztatni őket!

Tovább
Felhívás! Tavaszi album készül Veled
Tipp!

Március 22., 2018

Felhívás! Tavaszi album készül Veled

Szeretsz fényképezni és szeretnéd megmutatni, milyen remek képeket tudsz készíteni?

Tovább
Bakancslista: 20 balatoni dolog, amit élj át!
Tipp!

Március 19., 2018

Bakancslista: 20 balatoni dolog, amit élj át!

Csicseregnek a madarak, előbújnak a rügyek, nyílnak a szebbnél szebb virágok. Lassan feléled a téli álomból a Balaton és környéke. Készen állnak arra, hogy az idei évben is elkápráztassák a nagyérdeműt. Még nem tudod, mit csinálsz? Mi segítünk összeírni egy szuper bakancslistát!

Tovább
Kastélykörút a Balatonnál
Tipp!

Március 8., 2018

Kastélykörút a Balatonnál

Mindig is szeretted volna tudni milyen volt az élet egy kastélyban? Hogyan alakult át évtizedek alatt külseje belseje? Milyen szerepet tölt be most a mindennapokban? Akkor indul a balatoni kastélymustra!

Tovább
10+1 gasztro program, melyeken biztosan finomat ehetsz és ihatsz 2018-ban
Tipp!

Március 6., 2018

10+1 gasztro program, melyeken biztosan finomat ehetsz és ihatsz 2018-ban

Már mindenki izgatottan tervezi a tavaszi, nyári programját, hogy tudja merre utazzon, mit fedezzen fel, milyen helyeket látogasson meg.

Tovább
Téli Tihany- fantasztikus képek
Tipp!

Március 2., 2018

Téli Tihany- fantasztikus képek

Fagyos, jeges Balaton a mesés Tihannyal. Kell ennél több, hogy pazar képek szülessenek?

Tovább
Öt helyszín páratlan élményekkel
Tipp!

Március 1., 2018

Öt helyszín páratlan élményekkel

Te tudod hol van a Lovas kikötő? Mely település kapott Hild-díjat? Szeretnél látni földtörténeti maradványokat? Enni és inni akarsz egy jót? Mi megmutatjuk, mindezt hol lehet! Csak győzz választani!

Tovább

Aktuális