Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

10 remek 2019-es nyári program a Balaton ÉSZAKI partján

Az északi part a szíved csücske? Ott élsz vagy ott nyaralsz mindig? Íme néhány program, melyet érdemes végiglátogatni, hogy kihozd a nyaralásból a maximumot!

Nem húzom a szót, belecsapunk a közepébe, jönnek a programok!

Ha többet szeretnél megtudni a programról, akkor kattints a program címére!

1. Badacsonyi Bor7ek

Gasztronómia, kulturális programok, könnyűzenei fellépők és csodálatos borok várnak Téged is 2019. július 12-28. között Badacsonyban. A Badacsonyi Bor7ek az egyik kiemelkedő programsorozat a nyár folyamán, légy részese Te is!

2. XV. Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Tihanyban rendezik meg minden évben a Szedd Magad Levendula programot. Ehhez kapcsolódik a fesztivál is, ahol számos levendulával kapcsolatos programon vehetünk részt. A Levendula Ház várja a látogatókat, ha kézműves programon vennél részt, ha pedig a szórakozásnak adnád át magad, akkor a település több pontján vehetsz részt programokon, akár családostul is.

fotó: Superstar Pictures

3. Zenés estek a Balaton várában

Több zenés esttel várnak Szigligeten, egészen pontosan 6 db koncerttel. Fellép a Magna Cum Laude, a Margaret Island, Dés László, Szabó Balázs Bandája, Bagossy Brothers Company és a Hooligans.
Ha szeretnéd megadni a módját a bulizásnak, akkor biztosan jó helyen jársz!

4. Rózsakő Fesztivál

Legendát ismered a Rózsakőről? "Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni." - mondja a legenda. Látogass el a fesztiválra, kösd össze az ottlétet a Szegedy Róza múzeumlátogatásával, hogy még többet meg tudj a történetről. Ha csak kikapcsolódnál és megkóstolnád a környék borait, akkor is jó helyen jársz.

5. Ponty így jó! - Vonyarcvashegyi pontyfesztivál

Ízletes halételekkel, finom falatokkal, zamatos borokkal, színes kézműves vásárral várják a vendégeket a fesztivál minden napján. Ha ennél egy jó pontyos ételt, mulatnál a Balaton partján közben, akkor itt a helyed!

6. Salföldi Dalföld

2014-ben Salföldön néhány művész és művészetkedvelő ember elhatározta, létrehozza a Salföldi Dalföld elnevezésű összművészeti fesztivált. Táncház, zene, kiállítás, koncert vagyis igazi programkavalkád vár rád, ha ellátogatsz Salföldre. Ne habozz!

7. Balatonfüredi Borhetek

Balatonfüred egyik legnagyobb rendezvénye, ahová ezrek járnak vissza szívesen minden évben. Tagore sétányon sétálgatva, zeneszót dúdolva, bort kortyolgatva kapcsolódhatsz ki Te is! Három héten át vár a számos borház, programokkal, remek hangulattal!

8. Műveszetek Völgye

Összművészeti fesztivál, ahol a művészet, a kultúra, a zene, a környezettudatosság találkozik! Rengeteg program közül lehet válogatni a 9 nap alatt, itt biztosan mindenki talál magának tetsző programot, a lehetőségek tárhaza vár ránk Kapolcson!

9. Anna Fesztivál

Az Anna-bál idején tartják a fesztivált Balatonfüreden, ahol komoly zene is előtérbe kerül. Prímásversenyt, operagálát is rendeznek ebben a pár napban, ami este utcabálba fullad, majd az utolsó napon körbekocsikázik az Anna-bál megválasztott szépe és udvarhölgyei.

10. Keszthelyi Sörfesztivál

Egy jó hideg sört a nyári melegben igazán jól esik! A Keszthelyi Söfesztiválon nem csak egyet, hanem számos sörfélét kóstolhatsz,ahol ráadásul folyamatosan koncertekkel szórakoztatnak minket közben!

Izgalmas programok, kalandokkal teli nyár vár Rád is a Balatonnál!

Jó szórakozást!

Judit