Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Tihany megnyitja újra a kapuit

Eljött, amire oly sokat és sokan vártak. Újra látogatható Tihany május 4-től!

Tihany közleménye:
"Nagyon készültünk már erre az időszakra, hiszen tudjuk mennyire hiányzott nektek a kincses félsziget és persze mi is szívesebben látjuk a vidáman nyaraló, fagyizó, kiránduló embereket, mint az üres utcákat.

Annak érdekében viszont, hogy titeket és magunkat is biztonságban tudjuk, a nyitás csak fokozatosan, a járványügyi helyzet által megengedett módon és mértékben történhet meg.
Ez jelen pillanatban azt jelenti, hogy a településen élők, a nyaralótulajdonosok és az idelátogatók érdekében továbbra is fenntartunk bizonyos korlátozásokat, és titeket is arra kérünk, hogy legyetek együttműködőek a védekezés szabályainak betartásában/betartatásában.

Fontos rendelkezések a nyitás utáni időszakra:
- Ezután is csak a kijelölt, központi parkolókban tudtok parkolni, a helyi lakosok védelmének érdekében az alsóbb rendű utcákban a megállás és a parkolás továbbra is tilos marad.
- A vendéglátóhelyek csak szabadtéri teraszaikat, kerthelyiségeiket nyithatják meg, de itt is kötelező a védőtávolság betartása.
- Az éttermekben, cukrászdákban, presszókban a vendégek számára kézfertőtlenítő kerül kihelyezésre, a felszolgálók számára pedig kötelező a maszk viselése.
- Az üzletekben az eladóknak és a vásárlóknak is maszkot kell hordaniuk.
- A strandok kinyitnak, de mindenkit arra kérünk, hogy az előírt, másfél-kétméteres távolságot tartsák be!
- A természetjáróknak azt ajánljuk, hogy a település külső parkolóiban tegyék le autóikat; ezekről a helyekről a félsziget legszebb pontjai gyalog elérhetőek.

Tudjuk, hogy sokszor kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket okozhat a fennálló helyzet, de közös érdekünk, hogy Tihany biztonságos és vírusmentes maradjon annak érdekében, hogy a nyár folyamán bárki, bármikor, bátran látogathasson el hozzánk." - olvasható Facebook közleményükben.