Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

A balatoni polgármesterek kérik, hogy ne utazzanak az emberek húsvétkor a Balatonra

Több polgármester kérte, hogy ne utazzanak az emberek a balatoni településekre.

Tihany polgármestere, Tósoki Imre, közleményt adott ki:
"Az elmúlt időszak tapasztalata az, hogy jó idő beköszöntével Tihanyban ismét megnőtt a látogatók száma. Tömegesen érkeznek a kirándulni vágyók, elsősorban a környező településekről. A falu közkedvelt helyszíneit, a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár. A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust. Ezért úgy döntöttünk, hogy a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárjuk."

Balatonfüred polgármestere,Bóka István is arról beszélt, hogy az autós turizmus nem fér bele a kijárási korlátozásba. (Frissítve 04.10) Bóka István közleménye: "A 71-es főút alatti összes nagy parkolót lezártuk. Behajtani tilos táblát helyeztünk el a Jókai utcában, a Kerek templomtól a Süllő utcáig lezártuk az utat, ugyanez vonatkozik a Táncsics és a Szabadság utcákra is. A város két nagy strandja, illetve a Rózsakert a mai naptól nem látogatható."

Balatonalmádi önkormányzata közleményt adott ki, hogy polgármesteri rendelettel a pénteki naptól lezárt területek: "Szent Erzsébet liget teljes területe, Óvári kilátó és környezete, Szökőkút előtti tér és parkoló, Pannónia parkoló, Strandok és parkolóik, Játszóterek és kültéri fitnesz parkok. Az illetéktelen használó 10 ezer - 200 ezer Ft bírságot fizet!"

De nemcsak a balatoni polgármesterek kérték az embereket, hogy maradjanak otthon, hanem többek között Hollókő, ahol minden húsvéti hagyomány, ünnepség elmarad.

Abaliget, Orfű, Szentendre, Velence, Szarvas, Bakonybél önkormányzata mind felszólalt a húsvéti turizmus ellen.

Az egészségügyi sétát mindenki a lakóhelye környékén tegye meg, és ne autózzon más településekre.

Frissítve: 04.09. 12:00

Csopak polgármesterének közleménye szerint a település strandját lezárja április 10-13. között.

Keszthely polgármesterének, Nagy Bálintnak a közleménye:  "Keszthely mindig örömmel látja a vendégeket, de a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetben arra kérjük a hozzánk kirándulást tervezőket, hogy valamennyiünk egészsége védelmében ne jöjjenek Keszthelyre. Kérjük a keszthelyieket is, hogy most ők se sétáljanak a Balaton-parton, mert a húsvéti hosszú hétvége idejére kordonokkal lezárjuk azt, melyet a rendőrség ellenőrizni fog. Továbbá kérjük a kisgyermekes szülőket, hogy ne használják a játszótereket, mert a közösségi játékok használata elősegítheti a vírus terjedését."

13:30-kor frissítve

Alsóörs polgármestere is közleményt adott ki, miszerint :"A Községi Strandot lezárom, annak látogatását megtiltom. A Sirály parkolót lezárom, a fenti időszakban tilos a parkolás és várakozás. A Református Templom alatti parkolót lezárom. A Somlyó hegyi kilátót és a Csere hegyi kilátót bezárom, tilos a látogatásuk. A Somlyó hegyi kilátó alatti tűzgyújtó helyen tilos a tűzgyújtás. A vendéglátó és kereskedelmi egységek előtt asztalok kihelyezését megtiltom.  Az ABC áruháznál a várhatóan megnövekvő forgalom miatt kérem fokozottan ügyeljenek a védekezési szabályok betartására, illetve kérem, maszkban vásároljanak a faluközpontban és a parton található üzletekben."

14:30-kor frissítve

Badacsonytomaj polgármesterének határozata szerint április 9. napján 12 órától lezárja a közigazgatási területeken lévő parkolókat visszavonásig.

Frissítve 04.10.

Siófoki változásokat itt lehet olvasni.

Balatonlelle polgármestere a következő közleményt adta ki: Lezárattam az összes, az Önkormányzat tulajdonában lévő parkolót. A szabadstrand területére belépési tilalmat rendeltem el. A Napfény strand egyébként is zárva tart, nem látogatható. Rendszeresen fertőtlenítjük a város területén található buszmegállókat, közösségi tereket.

Balatonföldvár polgármestere elrendelte, hogy minden üzlet (kivétel patika, élelmiszerüzlet, dohánybolt) zárva tartson a húsvéti időszakban.

Szigligeti Várban törölték a megnyitást és a Várkapunyitó eseményeket. A várható nyitás 2020 nyara.

Vonyarcvashegy polgármestere is elrendelte, a strand és a játszóterek lezárását.

Balatonkenese polgármestere közleménye, miszerint "elrendelem Balatonkenese Város közigazgatási területén található alábbi parkolóhelyek lezárását: Balatonkenese, Strand tér :Vadkacsa étteremtől a Sorompó büféig terjedő szakaszon, Balatonkenese, Strand tér: Nádas csárda előtti parkoló, Balatonkenese, Strand téri büfésorhoz kapcsolódó parkolók. Elrendelem a Balatonkenese, Fő utcai elárusító hely (piac) lezárását. Elrendelem a Soós-hegyi kilátó lezárását, továbbá megtiltom annak használatát. Nyomatékosan kérem a Balatonkenese Város területén tartózkodókat, hogy a közterületeken és a közösségi használatú zárt terekben szájmaszkot használjanak."