Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

10 TOP balatoni program, amiről nem érdemes lemaradni 2019-ben

Magyar tengerünk rengeteg programot tartogat számunkra egész évben.

Megmutatok 10 programot, amire mindenképpen érdemes ellátogatni. Sport, gasztronómia, bor, fesztiválok, múlt és jelen, mind-mind a Balatonnál várnak ránk!

1. Balaton fesztivál

A legnagyobb slágerek, élmények és meglepetések várnak. A rangos zenei programok mellett élményeket, jó közösséget, street foodot, különleges termékeket és minőséget találsz Balatonkenesén.

4 nap, sztárfellépők, gasztronómiai különlegességek, családi programok és élmények páratlan balatoni környezetben. Ez a Balaton Fesztivál, Balatonkenese első igazi nyári programja 2019-ben. A belépés idén is ingyenes, a fesztivált június 27-30. között rendezik meg.

2. Bor7 Badacsonyban

A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik többféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. Idén július 12-28. között rendezik meg.

3. Levendulafesztivál

15. alkalommal rendezik meg Tihanyban a levendula ünnepét. Lilába borul Tihany, ahol mi magunk is szüretelhetünk, részt vehetünk különböző levendulás programon, túrán, kézműves foglalkozáson. Koncertek, gyerekprogramok színesítik a rendezvényt minden évben, idén június 21-23. között lesz a fesztivál.

fotó: Szalai Balázs

4. RockBalaton

Négy napra beköltöznek a rock nagyágyúi Fonyódra, hogy megmutassák, hogy szól a rock a Balaton parton. Négy nap koncertekkel, tele élményekkel és hamisítatlan balatoni hangulattal. A fesztiválon idén augusztus 8-11. között engedik szabadjára a rock őrületet.

5. Bor- és Fröccs Fesztivál

A Bor- és Fröccsfesztivál már évek óta a siófoki rendezvények palettáját színesíti. Finom borok, fröccsök és egész napos programok a hajóállomásnál. A rendezvény ingyenes és kutyabarát! A fesztivál július 26-tól egészen augusztus 4-ig tart.

6. Pünkösdi Eljegyzés

A Badacsony valaha működő vulkán volt, és egyszer csak legurult róla egy szikladarab, ami jelentős hatással lehetett a szerelemi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy szerelmes pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön háttal a Balatonnak, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Ez a legenda él tovább a pünkösdvasárnapi eljegyzésekben is. Ha egy igazán hangulatos balatoni programon vennél részt, akkor ott a helyed június 9-én a Rózsakőnél Badacsonyban, hogy részese legyél egy pünkösdi eljegyzésnek.

7. Süllőfesztivál

Ősszel sem áll meg az élet a Balatonon, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az egyik legnépszerűbb gasztronómiai fesztivál a Süllőfesztivál, amit már őszi hangulatban rendeznek meg minden évben Szigligeten. Süllőben, finom ételekben és a jó hangulatban idén sem lesz hiány október 19-én és 20-án. Légy részese!

fotó: Amberg Anna

8. Keszegfesztivál

Zenés, vidám hétvégét kínál július elején Gyenesdiáson a Keszegfesztivál. Koncertek, finom ételek várnak rád július 6-7. között!

9. UltraBalaton

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. A versenyzők nagyobb biztonsága miatt 2019-ben a versenyközpontot Balatonfüredre helyezik át, a résztvevőknek pedig május 10-12. között lehet szurkolni.

10. Red Bull Air Race

13. alkalommal érkezik Magyarországra a Red Bull Air Race verseny. Izgalmas újdonságokkal készülnek: a gyorsaságot és izgalmas magasságokat ötvöző versenynek idén a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, ahol a világ legjobb pilótái a tó csodás panorámájával a háttérben repülnek majd július 13-án és 14-én.

10 top programot kiválasztottam, de több száz program közül választhatsz idén is, melyeken részt vehetsz a Balaton partján! Kövesd facebook oldalunkat vagy weboldalunkat és biztosan nem maradsz le semmiről!

Judit