Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

5+1 hely, ahonnan gyönyörű a balatoni naplemente

Van valami különlegesség a balatoni naplementében. Miközben csodáljuk úrrá lesz rajtunk a nyugalom, a meghittség és a boldogság. Hogy te is átéld e csodálatos érzéseket megmutatjuk, hogy hol bukkanhatsz rájuk!

Bökk Hegyi Kilátó a Bökk-hegy tetején lévő háromszintes kilátó, amely tiszta időben mesés panorámát rajzol elénk. Tökéletesen lehet látni a magasodó hegyeket, a Gömbkilátót és észak felé a Balaton-felvidék tanúhegyeit. Aki balatoni panorámára és gyönyörű naplementére vágyik, akkor ezt a kilátót neki találták ki!

Tihanyt naplementében megcsodálni, valami igazán különleges érzés. Az apátság mögött lenyugó nap és ahogy a fények megvilágítják a tájat biztosan örökre szóló élményt nyújt. Bakancslistára vele!

fotó: Szerdahelyi András

Siófokon a tó partján számos padot helyeztek el, amiken üldögélve kényelmesen ráláthatunk a szemközti szomszédra, Balatonalmádira. A vízen ringatózó vitorlások, a kikötőben várakozó hajók árboca között szemlélve pedig megcsodálhatjuk a lemenő nap pompázatos színeit. Egy biztos, mindenki számára felejthetetlen élmény lesz!

Siófok fotó: Kovács Lajos

Ha nem szeretnénk magasra kapaszkodni, hegyet mászni akkor sincs semmi gond. A mólón ücsörögve is elbúcsúzhatunk a nap sugaraitól, hiszen itt is mesés látványban lehet részünk. Ajánlott mindenkinek egy naplementés selfiet készítenie vagy megörökíteni az ezer fényben tündöklő Balatont,hiszen páratlan látványt nyújt az arra járóknak.

Fotó: Stöci Photo

A szigligeti hegytető panorámája egyszerűen mesés. Az elénk táruló tanúhegyek és a Balaton kombinációja páratlan.

Szigligeti várból a naplemente fotó: flickr.com

Naplementét nem csupán a parton, de a vízen is megnézhetjük. Mi sem lehet romantikusabb, mint amikor a párunkkal, barátokkal vitorlást vagy csónakot bérlünk, körülöttünk a hullámok csobognak és a Nap lenyugvó fényei megcsillannak a tó vizén.

fotó: Tuli Marianna És Szilárd

A Balaton közepéről megcsodálhatjuk együtt az aranyhíd utolsó perceit.

Aranyhíd fotó: Kisbán Kázmér

Készíts te is fotót a naplementéről!

Zsófi