Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

5+1 romantikus helyszín

Szeretnél egy hangulatos helyet, ahol sétálhatsz a szerelmeddel? Ami esetleg lánykérésre is ideális helyszín lenne? Vagy csak szeretsz új helyet bejárni és felfedezni? Mutatunk néhányat, melyeket érdemes felkeresni.

1. Malom-tó Tapolcán
Mediterrán, romantikus hangulata csábító, hogy egy kellemes napot tölthessünk el a partján. Fák alatt sétálni, miközben gyönyörködhetünk a tó vizének csillogásában biztosan megfelelő hangulatot teremt, hogy még szerelmesebbnek érezzük magunkat. Ha esetleg megéheznénk, szomjaznánk sem kell messze mennünk, hiszen találunk éttermet a közelben. Ha felfedeznénk a tavas barlangot csónakkal, arra is van lehetőség, könnyed sétával ott találjunk magunkat a bejáratnál.

Malom-tó fotó: orszagalbum.hu/DIA1965

2. Kisfaludy kilátó
Ha valaki sportos, szeret túrázni és összekötné ezt a napot egy kellemes kirándulással, akkor ajánljuk a Badacsony legmagasabb pontjára épített kilátót. Több helyről megmászhatjuk az emelkedőt, Badacsonyban a Kisfaludy utcából, badacsonyi vagy a badacsonytördemici vasútállomásról is a "K" jelzést kell követni a kilátóhoz. 438 méterről csodálhatjuk meg a panorámát!

Panoráma a kilátóból fotó: orszagalbum.hu

3. Kányavári-sziget

Ha szereted a nyugalmat és elmerülni a természet csendjébe, akkor jó szívvel ajánlom a Kányavári-szigetet. Itt üdítő, romantikus sétát lehet tenni, miközben ellazulhatunk a természet ölén.

Kisfaludy kilátó fotó: orszagalbum.hu/Francois

Számos állatottal találkozhatunk a szigeten, ha nyitott szemmel járunk. Ha egy nyugodt pillanatra vágysz, akkor ezt a helyet érdemes felkeresni, biztosan nem fogsz csalódni.

Kányavári sziget hídja fotó: Fabricius Zsolt

4. Hegyestű

Hegyestűt sokan a Káli-medence kapujának is nevezik. Az biztos, hogy impozáns látványt nyújt, ahogy a vulkanikus eredetűkihűlt bazaltoszlopok állnak.

Hegyestű bazaltoszlopai fotó: balaton.info

Állítják azt is, hogy aki idelátogat, kipihentebben és nyugodtabban tér haza. A látványtól biztosan, ami fent vár ránk, tiszta időben felfedezhetőek a tanúhegyek és a Balatonból is nagy részt láthatunk. Ideális helyszín kicsit elmerengeni vagy épp egy romantikus napot eltölteni itt a szívünk választottjával.

Kilátás a Hegyestűről fotó: balaton.info

5. Balaton szíve

Ha igazán stílusosak akarunk lenni egy lánykérésnél vagy egy tökéletes Valentin nap szervezésénél, akkor a Balaton szíve szobrot látogassuk meg Zamárdiban. Balaton rajongóknak egyenesen ajánlott ide ellátogatni, hiszen mesés kilátás nyílik a Balatonra, a Tihanyi-félszigetre és a Balaton keleti részére. Egyedi fotókra ad lehetőséget a szív alakú kőszobor is.

Balaton szíve szobor fotó: Bedő Éva

5+1. Naplemente vadászat

A naplemente bárhonnan gyönyörű akár a Balaton partján nézzük, akár egy kilátóból vagy valamelyik hegycsúcsról. A lemenő nap fénye, az aranyhíd meghitt pillanatot varázsol a lelkünkbe. Legyen az a déli vagy az északi parton, biztosan felmelegíti a szívünket bármilyen hideg is legyen éppen. Keress egy helyet, ahonnan megcsodálnád a naplementét és feledkezz bele a pillanatba!

Aranyhíd a Balatonon fotó: Kisbán Kázmér

Remélem, hogy sikerült kedvet csinálnom egy romantikus balatoni naphoz!

Judit