Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

5 aquapark és élményfürdő, ahol érdemes csobbanni a Balaton körül

Strandolás és fürdőzés nélkül nincs igazi balatoni nyár. Éppen ezért feltétlenül látogassunk el a legjobb aquaparkokba és fürdőkbe, ahol a kikapcsolódás, élmény egy kis adrenalin lökettel szinte garantált.

Balatonfüreden találjuk az Annagora aqauparkot, ahol kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódhatnak a legmodernebb technikai elemeknek és megoldásoknak köszönhetően. A területen összesen 12 csúszda, 11 medence köztük gyermekélményfürdő, gyermekhullámfürdő várja a látogatókat. Ha az időjárás egy kis esővel megtréfál minket akkor sem kell csüggedni, mert a belső, fütőtt medencékben is bőven lehetőség egy kis csobbanásra. Ami pedig a legjobb, hogy a vízi park szinte minden részéről csodálatos kilátás nyílik a Balatonra.

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő ajánlata 13 tágas medencéből, aroma- és zeneterápiás kabinnal felszerelt szaunákból áll. Ráadásul itt található az egyetlen kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű, kénes, iható gyógyvíz.  Mivel radont nem tartalmaz, így az apróságok is nyugodtan csobbanhatnak a kb. 34-36 °C-os meleg termálvízben. Az itteni gyógyvíz igen jótékony hatással bír az idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémákra. Ha több napra szeretnénk kikapcsolódni és megtapasztalnia a gyógyvizek páratlan hatását, akkor irány a Kehida Termál Hotel.

A siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ termálvíze Nagyberényből érkezik, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások, balesetei sérülések gyógyítására.  Kedvünkre válogathatunk a földalatti vagy emeleti szaunavilágból. A hely különlegessége a 65 °C-os bioszauna, a sóbarlang és a tengeri levegős helyiség. Ráadásul ott van még a 21 fős, fényeffektekkel felszerelt jacuzzi is, ahol még jobban ellazulhatunk. Összesen tíz medence van, aki pedig a csúszdázás szerelmese több emelet magasról startoló óriáscsúszda közül választhat.  

Balatonbogláron a Platán strandon elkészült mindenki nagy örömére a Buborék Élményfürdő, ahol a legkisebbek fogják magukat a leginkább jól érezni.  Többfunkciós homokos sportpálya, kosárlabda pálya, gyermekjátszóterek, szárazföldi és vízi játékok várják őket. Az élmény garantált!

Utazásainkból semmiképp se hagyjuk ki a Zalakarosi Élmény-és Gyógyfürdőt sem, ahol csúszda, medence, szaunablokk és hideg vizes merülőmedence vár mindenkit. Nem is beszélve a pezsgőfürdőről és a páratlan gyógyvízről. Ha pihenésre, lazulásra vágysz szeretnél gyógyvízzel gyógyulni vagy igazi adrenalin löketre vágysz, akkor jó helyen jársz. Legyél gyerek vagy felnőtt itt meg fogod találni a kedvedre való időtöltést!

Zsófi