Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

5 balatoni sétány, amelyeket mindenkinek látnia kell

Itt a jó idő, lehet nagyokat sétálni a természet lágy ölén. Elkalauzolunk titeket néhány balatoni sétányra, ahonnan gyönyörű kilátást kapsz a Balatonra és friss levegőt is szívhatsz közben.

Szaplonczay sétány- Fonyód

A Szaplonczay sétány Fonyódon Balaton egyik legszebb panorámáját adja nekünk. Sétányon haladva egyik oldalt a gyönyörű villasort, a másik oldalon pedig a mesés kilátást a Balatonra,Badacsonyra, Balaton-felvidékre csodálhatjuk meg. A sétányról erdei úton fel lehet jutni a Várhegyi kilátóhoz, ahonnan szintén pazar rálátásunk lesz a Balatonra.

Szaplonczay-sétány fotó: Posza Róbert Art

Balatonakarattya- Kisfaludy sétány

Gyönyörű kilátás nyílik a magaspartról a Balatonra, ahonnan mindenki megcsodálhatja a Balatonnak a keleti részét,ám tiszta időben egészen Badacsonyig is elláthatunk. Mindenképpen megéri megtekinteni egyszer, mert utána biztosan visszajáró vendégek leszünk, hiszen az elénk táruló látványt nem felejtjük.

Balatonakarattya fotó: Bakonyi Betyár Ádi

Tagore-sétány, Balatonfüred

Az egyik legismertebb sétány a Balaton környékén, ahol hosszabb sétát is tehetünk, hiszen számtalan szobor és érdekesség található ott, amelyeket érdemes közelebbről is megnézni. Bodorka vízivilág, játszótér, hajóállomás mind rejteget felfedeznivalót. Pompás látványt nyújt minden évszakban a fasor, mely hol hűsítő árnyékot ad, hol pedig fehér pompájában tárul elénk.

Tagore sétány fotó: Bakonyi Betyár Nándi
Rózsakert a Tagore sétányon fotó: orszagalbum.hu

Balatonvilágos- Magaspart

Gyönyörű panoráma vár itt is az erre sétálókra, bringázókra. Magaspart, ahonnan megcsodálhatjuk felülről a Balatont, miközben megpihenünk a padokon. Ülj te is a löszfalra és élvezd azt a nyugalmat, amelyet áraszt magából a Balaton! A Szerelmesek fahídja is itt található, tehát aki romantikus sétára vágyik látogassa meg!

Balatonvilágos fotó: flickr.com
Balatonvilágos fotó: orszagalbum.hu

Pisky-sétány- Tihany

Balaton egyik ékszerdobozának tartott Tihany is rejt gyönyörű sétányt. Az apátságtól a Visszhang dombig húzódó Pisky-sétány kellemes időtöltést biztosít. A sétány nem a hosszúságával, hanem az ott rejtőző szépségekkel vesz minket le a lábunkról.

Tihany- Pisky-sétány fotó:Kovácsné Herman Márta 
Kivilágított Tihany fotó: Mészáros Norbert Photography

Olvass minket, kövesd a Facebook oldalunkat vagy weboldalunkat és nem maradsz le a programokról és arról sem, hogy mit érdemes megnézned a Balaton körül.

Judit