Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

5 hely, ahol feltöltődhetsz lelkileg

Ha eleged van a nyüzsgésből akkor sem lemondanod a Balatonról. Szerencsére vannak olyan helyek, ahol kipihenhetjük magunkat és elbújhatunk a nagyvilág elől. Hova? Mi elkalauzolunk téged öt nyugis helyre!

Sokan nem is gondolják, hogy egy kilátó is lehet elvonulós hely. A révfülöpi Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó bebizonyítja, hogy a nyugalom és a szépség milyen jól összeillik. A kilátó körüli erdei környezet és a kilátóból látható tanúhegyek ámulatba ejtő látványa által, biztosan megfeledkezünk arról, ami éppen a szívünket nyomja.

Millenniumi kilátó fotó: Baráth Tamás

A kilátó legmagasabb pontjára felérve olyan érzésünk támadhat, mintha egy másik világba érkeznénk meg.

Aszófő fasorjai között sétálva kissé toszkán hangulatunk lehet, miközben egy karnyújtásnyira van tőlünk a Balaton. A forróság elől elmenekülhetünk a kis forrással és fákkal körülvett templomromhoz, ahol megpihenve átadhatjuk magunkat a csendnek és a nyugalomnak. A helyiek úgy tartják, hogy a helynek különleges hangulata van, így akik szeretnek meditálni ez a hely maga lesz a tökély.

Aszófő fotó: Sziklai Roland

Ha igazi eldugott helyre vágyunk akkor irány a salföldi Pálos kolostorrom és erdei pihenőhely. Akik vonzódnak a misztikus középkori romokhoz azoknak ez a hely megfelelő lesz teljes mértékben.

Salföldi kolostorrom fotó:Dancs István

A fűben ülve a fák lombjai között utat törő napsugárok feltöltik szívünket-lelkünket is, miközben megvilágítják a templomfalat és a szentélyt. Pazar látvány!

Salföldi nyugalom fotó: orszagalbum.hu

A balatonfüredi erdő természetvédelmi területén található a páratlan szépségű  Koloska-völgy, ami egyszerre nyújt pihenési és túrázási lehetőséget. Az itt található Koloska-forrás előtt egy kis tavacskát is találunk, ám ez aszályos időkben sajnos kiszáradhat. Az itt található mészkőhegyekbe vájt völgyekben kis patakok csörgedeznek és futnak a Balatonba. A csörgedező patak és az énekesmadarak erdei zenéjét csupán néhány hulló falevél zavarhatja meg. Teljes kikapcsolódás garantált!

A Balaton déli partjától alig több mint 20 kilométerre Somogyvámosnál található a 300 hektáros Krisna-völgy, ami egy vallási közösség, ökofarm és turisztikai látványosság egyben. Mikor az ember ide érkezik azonnal megérzi, hogy különleges helyen jár, ahol szabad lehet. Mintha egy mesébe csöppenne bele, ahol a virágoknak, állatoknak és az embereknek egy teljesen más oldalát ismerheti meg.

Krisna-völgy fotó: orszagalbum.hu

Nyugalom, béke és elégedettség, ami testünkbe és lelkünkbe beívódik ezen a helyen. Krisna-völgye a lemondásról, az anyagi javaktól való tartózkodásról szól, amit elsőre nehéz elfogadni az ide érkezőknek, de az itt töltött idő alatt átértékelődhet minden.

Látogass el valamelyik helyre, mert a testi-lelki feltöltődés mindenkinek jár!

Zsófi