Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Kalandok Balatonfenyvesen

Balaton körüli kalandunkat folytassuk a déli parton található csendes kis településen, ahová nem csak a nyári melegben érdemes ellátogatni. Fedezzük fel az őszi és téli arcát Balatonfenyvesnek!

A Nagyberek mellett fekvő község igazi természetvédelmi terület, ahol ősszel és tavasszal csodás kirándulásokat, gyalogtúrákat és biciklitúrákat lehet szervezni. Itt található az 1500 hektár kiterjedésű Fehérvízi-ősláp, amelynek legmélyebb részeit víz borítja egész évben, ráadásul számos és különleges növényfajnak nyújt otthont, köztük 60-70 fajta gyógynövénynek. A terület ökológiai értékét tovább növeli a gazdag vízi madárvilág is. A Fehérvízi-őslápot 1977-ben nyilvánították Természetvédelmi Területté és a Natura 2000 területen fekszik.

Mit érdemes megnéznünk még?

Kisvasút

A tájat átszelő balatonfenyvesi és somogyszentpáli közt közlekedő kisvasút, menetrendszerinti járatokkal várja az utasokat, igazi kikapcsolódást és tökéletes kirándulásokat biztosítva a természet kedvelőinek. Még az 1950-es években építették meg és a mai napig üzemel. Azok, akik felülnek a kisvasútra különleges, múlt századi kocsikkal és mozdonyokkal találkozhatnak. Sőt a felújított nyitott személykocsit is kipróbálhatja.

 fotó: wikimedia.org

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A hat korábbi tájvédelmi körzetből álló nemzeti park 1997-ben alakult, megvalósítva a magyar természetvédelmi egyik régi álmát.  Ugyanis a hosszú éveken keresztül külön álló területek összeházasításával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer. A parkba mindenképp érdemes ellátogatni, mert számtalan izgalmas túra, program várja kicsiket és nagyokat egyaránt.

Fedett lovarda

Itt található az egyetlen fedett lovarda ahol nemzetközi lovas versenyeket is rendeznek. Itt nemcsak száron történő lovaglásra, hanem tereplovaglásra és lovas kocsikázásra is van lehetőség.

Óriás Yacht Klub

2016 májusában nyitotta meg kapuit Balaton legnagyobb kikötője a Fenyves Yacht Klub, amely számos impozáns szolgáltatással várja a látogatókat. A teljes körű hajótárolás és szervizelés mellet lehetőség van vitorlásbérlésre, vitorlásoktatásra és kerékpárbérlésre is. A klub a modern játszótérrel, míg a felnőtteket az élménypincével várja.

fotó: flickr.com/csicsagatya

Használjuk ki még a nyugodt napokat, csodáljuk a tájat és élvezzük a pillanatot és meghittséget.  Egy nagy séta a csendes és meghitt Balatonfenyvesen,-amit sokat a nyugalom szigetének hívnak – igazi testi -lelki feltöltődést nyújt.

Ilyen pazar színekben lehet megcsodálni a naplementét és a Balaton-felvidéket fotó:flickr.com/Szerdahelyi Ádám 
Zsófi