Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Különleges kiülős helyek a Balatonnál

Szinte mindenkinek van egy kedvence helye a Balatonnál, ahová szívesen betér egy kimerítő nap után. A legjobb balatoni kocsmák, beülős helyek vonzereje főként a finomhangolt, egyedi részletek gyümölcse, amelyek zavarba ejtően sokszínű palettát eredményeznek.

Kezdjük kalandunkat a BÁRmikor elnevezésű helyen Balatonalmádinál, ami azért is különleges, mert egy  strandra nézős kiülős hely, ahol naplemente és strandzárás után is fogynak a koktélok és pörögnek a jó zenék. Kanapék, hétvégi koncertek, finom ételek és jobbnál jobb fröccsök teszik emlékezetesebbé az ott töltött pillanatokat.

A kép illusztráció.

Nyugodtan érkezzünk szörffel vagy vitorlással a balatonföldvári Stégbe. A lenyugvó nap sugaraiban való fröccsözéshez természetesen kényelmes kanapé és vitorlásárnyékoló is jár. Nem is beszélve a csodálatos kilátásról a nyílt vízre, ahonnan biztosan gyönyörű képeket készíthetsz a Balatonról.

A kép illusztráció.

A hetedik mennyországot Balatonfüreden a Hatlépcsős nevű helyen tapasztalhatjuk meg. A velős pirítósuk páratlan ízharmóniát okoz a szánkban. Az egyébként Muskátli néven is futó hely a belváros mellett van, a Tagore sétányhoz közel. Az utcaszintről hat lépcső vezet fel az étteremig és a fedett kertig, no meg a mennyei ízekig.

Balatonfüreden maradva, ha egy laza kertkocsmára vágyunk, akkor irány a Hello tourist. Szupergyors kaják, fröccsök és igazi szörfös rock and rollt találunk. Hangulata ötcsillagos!

A kép illusztráció. 

Képzeljünk el egy mini félszigetet, függőágyakkal és babzsákokkal. Rendeljünk valami ízletes ételt, vagy finom bort és engedjük el magunkat, ha Csopakon járunk a Code Zero-ban. A két konténerből álló piros épületet eltéveszteni sem tudjuk.

Végy egy hangulatos kőházat, adj hozzá egy csipet modern bisztrót és tágas teraszt. Az eredményt a Veszprémi Vár alatti Séd-pataknál találjuk. Itt biztosan kényelmesen elnyújtózhatsz, hiszen helyben nincs hiány. A Fricska egy fantasztikus újhullámos helynek számít, ahol megkóstolhatunk számtalan finomságot. Egy illatos pohár borral élvezhetjük a kerti hangulatot, a Séd-pataknál lógathatjuk a lábunkat. Itt a nyugalom garantált!

Szentbékkállán egy igazi romkocsmát találunk, a Pegazust. Az ott élők csak közösségi térnek hívják, ahol indiai, thai és olasz finomságok illata tölti be a helyet. Koncertek, kiállítások, de a felhozatalban vannak olykor kisebb fesztiválok is.

A kép illusztráció.

Milyen lehet egy halom üres boros és whiskys üveg plafonon? Látogass el Siófok első romkocsmája és megtudod. A Lógó üveg remekül tükrözi a budapesti romkocsmák hangulatát, a designjáról nem is beszélve. A falakat fekete-fehér újságcikkekkel tapétázták ki, amely egy különleges hangulatot ad a helynek a lógó üvegek mellett.

Te jártál már valamelyikben?

Zsófi