Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Rajtolnak a hétvégi balatoni programok

Ez a hét sem maradhat „magyar tenger” nélkül. Bor, sör, mulatság lesz minden mennyiségben, de a filmrajongók is örülhetnek, mert a Balaton most rájuk is gondolt!

Gyorsan bele is vetjük magunkat a programokba, kezdjünk filmekkel, de lesz itt jazz, bor és utcazene is. ​

Bujtor István Filmfesztivál
Idén 8. alkalommal tisztelegnek Bujtor István színművész, filmrendező és producer emlékére. A kiváló művész, a neves vendéglátó Gundel famíliából származott. 2009-ben hunyt el, nagy űrt hagyva maga után családja és a szerető közönsége számára.
Balatonszemesen rendezik meg a független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára a Bujtor István Filmfesztivált, melynek célja, hogy emléket állítsanak a rendező szellemi örökségének. Nevezni lehetett kisjátékfilmmel, versfilmmel és szabadon választott műfajú és tematikájú filmekkel ennek kapcsán.
Az elkészült pályaműveket meg lehet nézni, majd közösen izgulhatunk a győztes alkotásért.  

Helyszín: Balatonszemes
Időpont: 2017. augusztus 5-6.
https://balaton.info/viii-bujtor-istvan-filmfesztival

Paloznai Jazzpiknik

Nincs is annál jobb, mint ücsörögni a Balaton északi partján,szemlélni az elénk táruló panorámát, miközben kortyolgatjuk a finomabbnál-finomabb  borokat, beszélgetünk a barátokkal és mindeközben valami kellemes és dögös jazz szól a háttérben.
Alsőörs és Csopak között lévő kis falu, Paloznak ad otthont az igai Jazzpikniknek. Három napot át jobbnál, jobb előadókat hallgathatunk és betekintést nyerhetünk a régió borvilágába, ízeibe. Kell ennél több?

Helyszín: Paloznak
Időpont: 2017.augusztus 3-5.
https://balaton.info/paloznaki-jazzpiknik

Zalai Borcégér, Keszthelyi Borünnep

Idén 25. alkalommal rendezik meg a Borünnepet. Ez az öt nap a bor igazi ünnepe Keszthelyen.

Igazi kulináris élvezetekben lesz része annak, aki ellátogat ide. A hagyományos boros és gasztronómiai fesztivál finom borokkal, ételekkel, kézművesvásárral és kellemes esti programokkal várja a nagyközönséget. Kár lenne ki hagyni!

Helyszín: Keszthely
Időpont: 2017. augusztus 2-6.
https://balaton.info/25-zalai-borceger-keszthelyi-borunnep

Hosszú lépések éjszakája- Bortúra

Igazi különleges kikapcsolódás vár azokra, akik most szombat este ellátogatnak Balatonedericsbe. Ugyanis ezen az éjszakán szinte az összes helyi borászat tárt karokkal várja vendégeiket. Ízletes borok, tombola, profi túravezetés biztosítva! Már csak te kellesz és indulhat is a hosszú lépés!

Helyszín: Balatonederics, Tájház
Időpont: 2017.augusztus 5.
https://balaton.info/hosszu-lepesek-ejszakaja

Gasztro és utcazene fesztivál

Nincs is jobb annál, mikor az utca megtelik élettel, hangokkal, ízekkel és ínycsiklandozó illatokkal. Ilyenkor csak álljunk meg egy percre és mielőtt átadjuk magunkat az élvezetnek, adjunk hálát a pillanatnak, hogy tanúi lehetünk ennek. Ezután jöhet az igazi hömpölygés!

Immár második alkalommal kelti életre a környéket, igazi zenei és gasztronómiai kavalkáddal Zamárdi. Utcazenészek, koncertek, street food kocsik, kézműves sörök és a Balaton legjobb borai lesznek a főszerepben!

Csak súgok… Caramel is épp ott lesz!

Helyszín: Zamárdi

Időpont: 2017.augusztus 3-6.
https://balaton.info/gasztro-es-utcazene-fesztival


Sörfesztivál

Lehet barna, búza, világos, habos vagy kevésbé habos, csak SÖR legyen. Szerencsére a Balaton kegyes azokkal is , akik nem borpártiak.  Éppen ezért el is kalauzolja őket Fonyódra, az élmények városába. Ugyanis itt rendezik meg 8. alkalommal a Fonyódi Sörfesztivált. Hazai sör különlegességek, gasztronómiai élvezetek, koncertek várják azokat, akik engednek a csábításnak.

Helyszín: Fonyód, Vigadótér
Időpont: 2017. augusztus 4-6.
https://balaton.info/viii-fonyodi-sorfesztival


Otthon vagy még?

Zsófi