Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Augusztusi programok a Balatonnál, melyeket kár lenne kihagyni

Az augusztus még javában főszezon a magyar tengerünknél. A hőmérő higanyszála még az egekben, olvadunk a napon és keressük a jobbnál jobb nyári programokat, ahol kikapcsolódhatunk.

Szerencsére a Balaton északi és déli partja is számos remek lehetőséget tartogat, ha kikapcsolódnánk, buliznánk vagy elmerülnénk a gasztronómiai élvezetekben.

Bővebb információért kattints a program címére!

Zenei programajánló

Paloznaki Jazzpiknik

A Jazzpiknik Paloznakon igazi nagyágyúvá nőtte ki magát az évek alatt a fesztiválok világában. Hamisítatlan jazzhangulat, finom borok, neves előadók tartoznak a ehhez a pár naphoz a Balaton északkeleti medencéjében.
Időpont: augusztus 1-3.

Strand Fesztivál

Strand fesztivál a balatoni fesztiválok nyárzáró fesztiválja, ahol még egy utolsót bulizhatsz a tóparton, napközben megmártózhatsz a meleg hullámokban, este pedig a kellemesre hűlt levegőn eresztheted ki a gőzt.
Időpont: augusztus 20-24.

Boglári Szüreti Fesztivál

Nevezhetnénk a zenei és a gasztro vonalra is a Boglári szüreti fesztivált, de maradtunk a zeneinél. Olyan koncerteken vehetünk részt, mint Péter Szabó Szilvia, USEME, Magna Cum Laude és még sokan mások. Tesla-show is lesz, ahol tűzijáték tüze mellé az áram villámokkal társul, mindehhez a legnagyobb vizünk, a Balaton szolgáltatja a díszletet és a hátteret!
Időpont: augusztus 17-20.

B.my.Lake fesztivál

Nyár végi fesztiválok egyike, újra Zamárdiban. A főszezon utolsó napjaiban egy tóparti koncert, fesztivál méltó búcsúztatása az nyárnak.
Időpont: augusztus 21-24.

Gasztronómiai programajánló

Badacsonyi Szürkebarát és a magyar szürkemarha ünnepe

Egy hétvége Badacsonytördemicen, ahol érdemes kipróbálni a badacsonyi szürkebarát bort, lefojtani egy kis szürkemarhás étellel.
Időpont: augusztus 9-11.

Keszthelyi Gasztro Sokkk

Helyi ízek, helyi termelők vására, klasszikus ételek és streetfood különlegességek, kézműves sörök, válogatott minőségi borok, pezsgők, koktélok, gasztronómiai bemutatók, kóstolók, gyermekliget, koncertek. Ez mind együtt vár rád!
Időpont: augusztus 9-11.

Ponty így jó!

A vonyarcvashegyi pontyfesztiválon lesznek koncertek, finom falatok, borok és a kellemes balatoni hangulat. Mi kell még egy jó hétvégéhez?
Időpont: augusztus 22-24.

Borhetek

Balatonfüred egyik legnagyobb rendezvénye, ahová ezrek járnak vissza szívesen minden évben. Tagore sétányon sétálgatva, zeneszót dúdolva, bort kortyolgatva kapcsolódhatsz ki Te is!
Időpont: augusztus 9 -szeptember 1.

Hévizi Borünnep

A ma már országos hírnévre szert tett rendezvénysorozat a térségben egyedülálló kulturális és gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A hazai nagy borvidékek képviselői mellett természetesen a zalai kisebb-nagyobb borászatok is bemutatkoznak a többnapos programsorozaton.
Időpont: augusztus 16-20.

Bor és Csemegeszőlő Fesztivál

Zamatos szőlővel, borokkal, ízletes falatokkal, színes kézműves vásárral várják a vendégeket a fesztivál minden napján Vonyarcvashegyen.
Időpont: augusztus 16-19.

Bor és a kenyér ünnepe

A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon.
Időpont: augusztus 16-20.

Lecsófesztivál

11. éve rendezi meg nyárzáró gasztronómiai programját Balatonszárszó, ahol nem csak főzni lehet, hanem azokat az érdeklődőket is várják, akik csak nézelődni, kóstolni vagy szórakozni szeretnének.
Időpont: augusztus 24.

Borfesztivál

Három héten át tartó borfesztiválon számtalan koncertet adnak Balatonalmádiban, mellé ajánlott a rozé, vörös- vagy a fehérbor. Gyerekeknek pedig a szörp.
Időpont: augusztus 2-20.

Harcsafesztivál

Ennél egy jót harcsát? Jó helyen jársz! Koncertek, balatoni hangulat, finom ételek Fonyódon! Már csak te hiányzol!
Időpont: augusztus 23-24.

Hagyományőrző programajánló

Rózsakő fesztivál

Badacsonyban a tizenkettedik Rózsakő fesztivált rendezik meg, ahol a zenei fellépők mellett a borvidék egyes borászai is bemutatkoznak. Rózsakő legendáját remélhetőleg már mindenki ismeri, de ha te nem, akkor a fesztiválon vagy a badacsonyra felkapaszkodva megismerheted.
Időpont: augusztus 17-20.

Hagyományőrző Napok

Két napon át hagyományőrzésé a főszerep a Szigligeti Várban, ahol solymászbemutató, apródavatás, koncertek és sok más érdekesség vár a látogatókra.
Időpont: augusztus 17-18.

Balatoni Játszadalom

19 éve tartják Zamárdiban a Balatoni Játszadalomhoz kapcsolódó programokat, ahol kézfogással hozzák létre a Balaton szívét, természetesen a vízben. De ez csak egy program, a rengeteg lehetőség közül, melyeken részt lehet venni ebben a néhány napban.
Időpont: augusztus 8-11.

Egy kis sport és egyéb programajánló

Fonyódi kutyafesztivál

Kutyás fesztivál a kedvenceddel, ahol együtt fürödhettek, előadást hallgathattok és kipróbálhattok új dolgokat. Érdekességek a gazdinak, izgalmas programok a kutyusoknak!
időpont: augusztus 17.

Scitec Muscle Beach

Augusztus első hétvégéjén, immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Siófokon a Scitec Muscle Beach, az izmok és az erősportok első és legnagyobb magyarországi szabadtéri fesztiválja. Szabadtéri edzések, versenyek és különféle szórakoztató programok várják mindazokat, akik ellátogatnak ide.
Időpont:augusztus 2-4.

Holdfénytúra

Hangulatos alkonyati és esti túra a Badacsony tetején található Kisfaludy-kilátóhoz.  A túra során megismerkednek a túrázók a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatják a macskabagoly kísérteties hangját.
Időpont: augusztus 17.

Még több program a weboldalunkon, www.balaton.info, található.

Melyik programon találkozunk?

Judit