Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Rekord megdöntésével kezdődtek a nyári programok Balatonkenesén

A legtöbb hazai egy időben egy helyen szelfit készítő ember rekordját állították fel Balatonkenesén a Balaton Fesztiválon, a 18 fellépő pedig mintegy 10.000 embert vonzott a Széchenyi Parkba a hétvégén. Az ingyenes rendezvény méltó nyitánya volt a balatonkenesei nyárnak.

A fesztivál megnyitóján Tömör István polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a Music FM rádió népszerű lemezlovasai nyitották a fellépők sorát. A sokak által ismert slágerek feldolgozásai a kedvezőtlen időjárás ellenére megtöltötték a parkot, ahol UV fényekkel fokozták a hangulatot.

Június 30-án a hazai retro sztárok léptek színpadra. A Comedy Central népszerű humoristái, a Szkiton Production tagjai énektudásukat is megcsillogtatták, DJ Dominique megmutatta, hogy milyen a valódi retro fergeteg.

A zenei programok közben a résztvevők sorokba rendeződtek a hazai szelfi rekord megdöntésére, a fesztiváltér több pontján szurkoltak a résztvevőknek. A kísérlet résztvevői a telefonjukat magasba emelve döntötték meg a legtöbb személy által egyszerre, egy időben elkészített önfotó (selfie) magyarországi tömegszerűségi rekordját.

A kísérletet a Magyar Rekord Egyesület elnöke, Sebestyén István hitelesítette mintegy 650 érvényes résztvevővel, az erről szóló jegyzőkönyvet átadta a Balaton Fesztivál szervezői számára. A rekord tehát megdőlt Balatonkenesén, bekerül az egyesület adatbázisába és elérhető lesz a magyarrekord.hu oldalon is. A kísérlet a gasztronómiai különlegességeiről ismert Szépkilátás Bisztróval együttműködésben valósult meg. A hazai retro zene képviselői, DJ Náksi, az Animal Cannibals, Ámokfutók, Splash, Csordás Tibi és a Kerozin fokozták az este hangulatát.

A rendezvény mindhárom napján családi programok várták az érdeklődőket, ezt vasárnap használták ki leginkább, a délutáni zenei kínálatot ehhez igazították a szervezők. Fellépett többek között a Petőfi Rádióról már ismert csapat, a Chain Bridge Pop, a gyerekműsorral is sokat szereplő Varnyú Country, elhangzottak Red Hot Chili Peppers slágerek a Blue Cold Jalapeñostól, zárásul pedig Veszprém megye Guns N’ Roses feldolgozásokat játszó együttese, a Dogs n’ Roses állt színpadra Czeglédi Nagy Zsófiával.


A hagyományos gyerekprogramok mellett lehetőség volt a Magyar Honvédség sátránál többek között repülőgép szimulátor és hatástalanított fegyverek kipróbálására, lovas rendőrök munkájának megismerésére, kalózhajózásra, lego építésre is. Nemzetközi ételkülönlegességekkel készültek a hazai fesztiválételek sorát kiegészítve, ázsiai tészták, erdélyi grillkolbász, panini, taco, kézműves hamburgerek, pizzák, pulled pork ételek, különleges kolbászos ételek, töltött lángosok, füstölt pisztráng is kapható volt az óriási palacsinták és hagyományosan finom kürtős kalács mellett.

A képek és szöveg forrása: Balaton Fesztivál sajtóközleménye