Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Télen is fürdünk a Balatonban

Télen fürdeni a Balatonban? Ki hallott már ilyet? Szigligeten és Balatonlellén már biztosan sokan.

Szigliget Önkormányzata úgy döntött, hogy nem szeretnék, ha leállna az élet télen a Balaton körül. Természetesen eddig is igyekeztek nívós programokat kínálni, hogy ősszel és télen is látogassák Szigligetet és a Balatont a turisták. A hétvégén megrendezendő Süllőfesztivál az év első napján az Újévi csobbanás is ezt a célt szolgálja.

AZ Újévi csobbanás Szigligeten fotó: orszagalbum.hu

Most egy kicsit nagyobbat álmodtak, hiszen bevezetik, hogy egész évben használható lesz a strand. Fűthető épület a parton télen is alkalmas a kikapcsolódásra, majd egy kiadós szaunázás után a bátrabbak akár a tóban is megfürödhetnek, Szigligeten ennek úgyis hagyománya van. Sőt, még tovább mennek, ugyanis fűthető műjégpályát is terveznek.

Szigliget egyébként nem az első balatoni település, akik úgy gondolják, hogy egész évesre kell tolni a balatoni szezont. Balatonlellén már a BL Yachtklub tavaly ezt megtette, ők már tavaly télesítettek és műjégpályát működtettek.

A gyönyörű téli, jeges Balaton

Mi igazán örülünk az ilyen kezdeményezéseknek, reméljük sokan fogjátok használni ezt a lehetőséget és télen is felfedezitek a Balaton csodáit.

 

Judit