Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Téli Balaton kellékei- korcsolya, szánkó és a síléc

A téli sport szerelmeseinek van egy jó hírünk, beköszöntött a tél! Elő a korcsolyát, a síléceket és a snowboardot! Ezek nem csupán kiváló sportok, hanem hangulatos programlehetőségek is akár kettesben, akár barátokkal vagy a családdal! Mi kell még? A Balaton.

Korcsolyázz a tó jegén!

Nincs is annál szebb látvány, amikor a Balaton vize szép lassan befagy. Vegyük elő a korcsolyánkat vagy a szánkónkat és irány a tó jege! Persze mindenképp kísérjük figyelemmel a Balaton jegének állapotát, és ha már megnyíltak a kijelölt, korcsolyázásra alkalmas helyek, akkor semmi akadálya, hogy átadjuk magunkat az élményeknek.

Téli Balaton fotó: flickr.com/tamasmatusik

Néhány tipp: Várpalotán, Veszprémben, Balatonkenesén, Balatonlellén várják majd a lelkes korisokat. Balatonlellén már lehetőség van korcsolyázni, egész télen nyitva tart a felállított korcsolyapálya.

Légy újra gyerek, szánkózz!

Ha az időjárás is úgy hozza és a hó mennyisége is megfelelő, akkor elő vehetjük a szánkót és irány a domb! Számtalan remek lehetőségeket találhatunk szánkózásra a Balaton régiót bejárva. Ott van a betyárok lakta Bakony, melynek erdeiben sokfelé bukkanhatunk remek lankákra és lejtőkre.

Korcsolya, szánkó a Balatonon fotó: flickr.com/Daniel Nagy

Nem csak a gyerekek szeretik a szánkózás élményét, hanem a felnőttek is. Visszarepíti őket gyermekkorukba, ahol az önfeledt játék és nevetés volt a főszereplő. Ha leesett a hó ne habozzunk egy percet sem, induljunk el szánkónkkal és keressünk magunkat olyan helyet, ahol kezdődhet a móka!  

Néhány tipp: Gulya-domb és a Lackó-forrás közelében, Zircen, Bakonybélnél, Városlődön, Csehbánya környékén, Somló-hegyen és Veszprémben remek dombok várják az szánkózni vágyókat!

Sílécek, hütte, sebesség

Bakony közelében található Magyarország legnagyobb Intersport Arénája.  Aki szereti télen is aktívan tölteni szabadidejét és hétvégéjét, annak Eplényben van a helye akár családdal, gyermekekkel, barátokkal, egyedül vagy csak párban! Itt nem csak profi síelők kapcsolódhatnak ki, hanem azok is, akik meg szeretnének tanulni síelni. Számos sítábor és sítanfolyam van, így mindenki megtalálja a hozzá közelálló programot.

Az egyedülálló Intersport Síaréna 16 különféle síútvonalat biztosít a téli sport kedvelőinek. Ráadásul itt található Magyarország leghosszabb útvonala is, amely teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból áll, így aki először visel sílécet a lábán, könnyen végig tud siklani a pályán.  Sőt további érdekessége ennek a szakasznak, hogy egyben, megállás nélkül is átsíelhető.

Eplény az a hely, ahol mind a kezdő, mind a profi igazán ki tud kapcsolódni. Mindenki megtalálja a kedvenc időtöltését, legyen az snowboard, síelés, a free style vagy épp a szánkózás. A pályák is úgy vannak felépítve, hogy mindenki az erejének és tudásának mérten megfelelően tudja kiválasztani és használni.

Eplényi sípálya fotó: flickr.com

Jó hír a családosoknak, hogy nekik sem kell a gyerekkel lemondani az élményekről, ugyanis zárt oktatópálya várja őket bébi felvonóval, mesefigurákkal és egyéb meglepetésekkel.

Ha pedig elfáradtunk, akkor Holle Anyó étterme udvarán a kültéri világításnak köszönhetően alkonyat után is megpihenhetünk, felfrissülhetünk és finomabbnál finomabb ételeket, italokat próbálhatunk ki.

Ki mondta, hogy a téli Balaton unalmas?

Zsófi