Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Badacsonyi Bor7
Település:Badacsonytomaj
Dátum:
A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal várja a vendégeket.

Kiállító borászok:
Borbély Családi Pincészet * Büttner Borászat * Borbarátok-Fata Pince * Csanádi Pincészet *
Első Magyar Borház-Szeremley Birtok * Folly Arborétum és Borászat * Istvándy Birtok *
Laposa Birtok * Málik Pince * Németh Pince * Sipos Borház * Szent György Pince * Varga Pincészet *
Válibor-Váli Péter Borászata

Programok

Július 13. péntek:
20:30 Fonográf Emlékzenekar
A zenekar célja az 1970-es évek közepétől működő, egyik legjelentősebb magyar zenekar a Fonográf dalainak, munkásságának megőrzése, felelevenítése és interpretálása a régi rajongók és a fiatalabb korosztály számára.
22:30 Nosztalgia est a 70-es 80-as évek slágereivel.
Hangulatfelelős: Tóth Árpád András

Július 14. szombat:
19:00 Badacsony Bor7 ünnepélyes megnyitása,
Badacsonyi Hegyközségi Borverseny eredményhirdetése
20:30 Cabo Wabo Party Band
A zenekar a 80 90-es évek és napjaink slágereit játssza.

Július 15. vasárnap:
19:30 Szőlőhegyek a Balaton- felvidéken irodalmi est. Előadja a HIMFY Irodalmi Kör;
20:30 Folk on 45
Az akusztikus duó zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes mainstream pop-rock zene azonos hangulatú, és harmóniájú, egyfajta különleges, izgalmas keveredése. A dalok a saját zenei ötleteikkel, témáikkal alkotnak egy sajátos fúziót. A duó tagjai: Trager Lili, ének, ukelele (korábbi zenekarai: Balkán Fanatik, Niburta) és Szőllősi Lajos gitár, vokál (korábbi zenekarai: Balkán Fanatik, Superbutt, Vastrabant, Grund).
22:00 Dj Dorian

Július 16. hétfő
20:30 Hello Kids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak meg.

Július 17. kedd
19:00-21:00 Donga Játékpark;
19.30 Táncház az Ezüst Kükapu Táncegyüttessel és Vastag Richárddal a Népművészet Ifjú Mesterével;
20:30 „Zene-Bona-Bordal” est Hevesi Tamással.
22:00 Nosztalgia est a 70-es 80-as évek slágereivel

Július 18. szerda
20:30 Babos- Piller Jazz Duó
Két fiatal ember akiknek hivatásuk, életük a zene. Küldetésüknek tekintik, hogy a mai felhígult, szó szerint vett könnyű zene mellett értéket teremtsenek és őrizzenek. Babos Lajos a zene iránti szeretetét és tiszteletét a grazi Zeneművészeti Egyetem klasszikus tanszakán mélyítette el, majd több külföldi versenyen és fellépésen is megmutatta azt az alázatot, mellyel hangszeréhez nyúl. Többek között Kínában, Németországban, Svájcban és Belgiumban kápráztatta el játékával a közönséget. 2009- ben döntött úgy, hogy Piller Balázzsal duót alkotva jazz sztenderdeket és örökzöld slágereket játszva jazz stílusban, járják az országot. Balázs Oláh Kálmán tanítványaként szerzett diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén. Fiatal kora ellenére billentyűs hangszerével ő is számtalan külföldi országban lépett már fel. A formációra több szállodában, hotelben állandó zenészként számítanak, valamint számos pincészetben emelik a kulináris élmények fényét muzsikájukkal. A közönség több rendezvényen találkozhattak már velük.
22:30 Boggie

Július 19. csütörtök
20:30 Zrínyi Pop
"A Zrínyi Pop az ország első számú gasztro-swing zenekara, a 20'-as évek Amerikája és a francia manouche jazz életérzés köszön vissza zenéjükben. Ahogy egy jó bor is, a gasztronómiai élmények elengedhetetlen kísérője a Zrínyi Pop. Igazi csemege, ínyenceknek!"
Hermann Gábor - gitár
Vadász Gellért - szaxofon
"Gyík Rezső" - nagybőgő
22:00 Dj Dorian

Július 20. péntek
20:30 Mary Pop Kids
A budapesti Mary PopKids zenekar a jövőböl érkezett. A sajátos, indie-popot játszó csapat élő koncertjeivel vált a magyar alternatív zenei színtér meghatározó tényezőjévé. Inspirációként olyan zenekarokat emlegetnek, mint a Phoenix, Arcade Fire vagy éppen a Jackson 5. Zenéjük sok helyről lehet ismerős, számos filmhez, kisfilmhez, reklámhoz és sorozathoz szolgáltattak már zenét és ők jegyzik a SZIGET Fesztivál 2017-es himnuszát is. Többször megfordultak már a legtöbb budapesti és vidéki klubban és visszatérő kedvencei a magyar fesztiváloknak.
22:30 Nosztalgia est a 70-es 80-as évek slágereivel.

Július 21. szombat
20:30 Cabo Wabo Party Band
A zenekar a 80 90-es évek és napjaink slágereit játssza.

Július 22. vasárnap
20:30 Hello Kids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak.

Július 23. hétfő
19:00-21:00 Donga Játékpark
20:30 Happy Dixieland Band
Rendkívül színes és zeneileg változatos műsorpalettánkon a népszerű Dixieland mellett, Charleston és Boogie-woogie dallamok is szerepelnek, de helyet kap a nosztalgia is magyar és idegen nyelvű örökzöld dallamokkal, régi filmslágerekkel – instrumentálisan úgy, mint vokálisan. A zenekar a színpadra varázsolja a swing korszak Amerikáját,és ezen belül Louis Armstrong szellemét is. A Happy Dixieland Band 2016-tól Hévíz városának hivatalos kulturális nagykövete.
22:30 Fourtissimo

Július 24. kedd
15:00-18:00
Balaton felvidéki Nemzeti Park környezetismereti foglalkoztatója gyerekeknek
20:30
Szakonyi Milán
Szakonyi Milán, mint sokan mások a mai fiatal zenészgenerációból, szintén a Kőbányai Zenei Stúdió volt hallgatójaként bontogatja szárnyait a könnyűzene egén. Alapító tagja volt a Budapest Voices-nak, 2013 óta pedig a nemzetközileg is elismert Balázs Elemér Group férfihangja. 2015-ben részt vett a Bécsben megrendezett 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Csemer Boglárka produkciójában. Azóta megannyi pop-produkcióban hallhatjuk hangszeresként és énekesként is egyaránt. Szóló fellépésein gitárkísérettel ad elő ismert, közkedvelt dalokat magyar és nemzetközi repertoárjából. A feldolgozott szerzeményeket a saját zenei világán keresztül szólaltatja meg, melynek része az elektronikai eszközök, effektek által nyújtott lehetőségek használata is.
22:30 Intermezzo Latin Club

Július 25. szerda
19:30
Ezüst Kükapu Néptáncegyüttes műsora
20:30 Szarka Gyula: Bor és lányka
22:30 Dj Dorian

Július 26. csütörök
20:30 Mokka Tribute Band
A Mokka Tribute 2012 őszén alakult rutinos zenészekből. A zenekar magját a volt Mokka tagok alkotják. Céljuk a 70-80 évek zenéjének ápolása.
22:30 Nosztalgia est a 70-es 80-as évek slágereivel

Július 27. péntek
20:30 Hello Kids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak meg.

Július 28. szombat
20:30 Other Planet
Az Other Planet zenekart a hazai könnyűzene egyik nagy reménységének tartják. Sokszor melankolikus, zongora centrikus zenéjüket finom elektronikával fűszerezik és ehhez párosul egy rendkívüli énekhang . A zenekar nem aprózta el a nagyközönség előtti bemutatkozását, néhány klubkoncert után A Dal 2015 legjobb 18 hazai dala közé jutottak az Eurovíziós Dalversenyben Untold Story című szerzeményükkel. Ennek köszönhetően egy ország ismerthete meg őket. Több hazai klubban és fesztiválon is feltűntek már, valamint dalaikkal is találkozhatunk a rádiókban és országos médiumokban. Jelenleg egy új kislemez megjelenésén dolgoznak. Céljuk, hogy minél több ember megismerje a zenéjüket.
22:00 Vinyl Nihil
A zenekar 2015-ben alakult Szigetváron. A kezdetektől fogva rock és rock and roll feldolgozásokat játszik, saját ízlésre szabva. 2016 óta üzemel a jelenlegi formáció, azóta klubok, fesztiválok rendszeres fellépői Baranyában és időnként más megyékben is. 2016-ban elindult a zenekar az OMSZ zenei tehetségkutatóján, amin a második helyen végzett. Folyamatosan keresik az új lehetőségeket, hogy ezáltal a klasszikus rock és rock and roll slágereket életben tartsák, valamint öregbítsék Szigetvár hírnevét.
24:00-02:00 Dj Dorian!


Július 29. vasárnap
18:00 Mambo Rumble
20:30 "Felleg Dominik&Pál Benjamin (Livingroom)"
Felleg Dominik és Pál Benjámin vagyunk a Livingroom zenekar tagjai. Ismerettségünk a Kőbányai Zene Stúdióban kötődött. A DAL című műsorban többször megfordultunk és több ismert hazai előadóval is dolgoztunk már együtt. Repertoárunkat hazai és külföldi dalok valamint saját szerzemények alkotják.
Az estek állandó házgazdája Tapolcai Gábor.
22:00 Nosztalgiaest a 70-es 80-as évek slágereivel

A szervezők a program változtatásjogát fenntartják!

További információ:

Mi történik még Badacsonytomaj közelében…

Kapcsolódó események