Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Levendulaszüret Kőröshegyen

Levendulaszüret Kőröshegyen

SzórakozásGasztronómia
Település:Kőröshegy
Dátum:
Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj Kőröshegyen!

A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól! (Balatonföldvár~2 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)
A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész júniusban és júliusban sok szeretettel várunk – kutyával együtt - minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat!

A birtok június 1. és július 21. között minden nap 09:00-18:00-ig látogatható!
Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kölcsönözünk. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet nálunk, aki kísérőként érkezik.

Nyáron több izgalmas programmal is készülünk, melyekről pontos információt itt az eseménynél osztunk majd meg, csatlakozzatok! :)
A teljesség igénye nélkül: hétvégente kedvezményes belépés, koncertek a Kultkikötővel közösen; fesztivál a LevendulaMániaval és sok-sok kézműves programmal; naplementés jóga; élőzene; workshopok; gyermekprogramok; versenyek és még sok-sok minden más várható ezen a nyáron!

Szeretnénk Veletek megosztani néhány nagyon FONTOS TUDNIVALÓT, kérjük olvassátok végig!

Szüret tervezett időpontja:
2019. június 01-től július 21-ig minden nap 09.00-18.00 óra között

A gazdaságban két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! A sorok között kevés árnyék van, ezért hozzatok magatokkal kalapot és készüljetek naptejjel, főleg, ha gyerekekkel érkeztek!

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet! Ne felejtsetek megjelölni bennünket, mert imádjuk őket, és rengeteg pozitív energiával töltenek fel!

Metszőollót szívesen kölcsönzünk Neked, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet!

A leszedett levendulából sátor alatt köthettek szépséges csokrokat. 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adunk, de ha különlegesebbre vágytok több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból válogathattok! :)

Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket! A levendulasorok közé azért ne vigyétek őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

Megközelítés:
A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van! :)
Google térképen Balatonföldvár központjától, a 7-es főútról bejelöltük az utat:
Link a térképhez: goo.gl/aFRVAp

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!

A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik!

Nap közben a fotózásra kijelölt területeken fényképezhettek, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnétek megörökíteni, zárás után lesz rá lehetőség! Bejelentkezés alapján naplemente idejére maximum 20 "kamerát" engedünk be, ha időben jelentkeztek, Ti is köztük lehettek!

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 1000 és 3500 forint között változik! Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani! Az aratótáskák mérete a tavalyi évhez képest növekedett, az áruk azonban változatlan! :)

Aki nem szeretne levendulát szedni, az Látogatói jegy megváltása mellett léphet be a birtokra! 0-8 éves korig ingyenes, 8-12 éves kor között 500,- Ft/fő 13 éves kortól 1000,- Ft/fő. Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!


További információ:

Mi történik még Kőröshegy közelében…

Kapcsolódó események

3 nap múlva
XI. Nemzetközi Kórustalálkozó
Balatonszárszó5 km
Hazai és külföldi kórusok baráti találkozója és kórus koncertek Balatonszárszón, a Csukás Színházban.
Részletek…
5 nap múlva
Olajfestő tábor
Balatonszárszó5 kmRészletek…
2 nap múlva
Szárszói Tüzes Esték
Balatonszárszó5 km
Fáklyás felvonulás, Szent Iván éji tűzgyújtás zeneszó mellett Balatonszárszón, a Tóparton.
Részletek…
3 nap múlva
Mesehősök érkezése Süsüvel
Balatonszárszó5 km
Mesehősök elfoglalják a Csukás Színházat a nyári évadra.
Részletek…
3 nap múlva
Bereczki Zoltán Akusztik a Levendulásban
Kőröshegy
Berezczki Zoltán a legismertebb slágerekből összeállított akusztikus koncerttel fog színpadra állni, két zenésztársával együtt. Előzenekar a Latin Lounge. A gazdaságot különleges fényekbe öltöztetik, dekorációval varázsolják még szebbé, még hangulatosabbá erre az estére!
Részletek…
4 nap múlva
Csukás István – Darvas Ferenc: Ágacska- zenés mesejáték
Balatonszárszó5 km
Csukás István méltán népszerű gyerekdarabja kicsit romantikusabb hangvételben, tele humorral, zenével, táncokkal. A festő viharos szelet fúj, s a szél letöri Ágacskát a fáról, aki egyre csak vándorol, egészen addig, míg meg nem tudja, kicsoda is ő.
Részletek…
7 nap múlva
Szurasenkó Dániel koncert
Balatonszárszó5 km
Legyen része annak a koncertnek, melyen Szurasenkó Dániel a világ legvirtuózabb műveit adja elő!
Részletek…
7 nap múlva
Ray Cooney: Páratlan páros- Komédia
Balatonszárszó5 km
A történet főhőse egyszerre él két házasságban, az egyikben Mary, a másikban Barbara várja haza férjét. A férfi sikerrel titkolja kettős életét, ám egy nap az egész felépítmény veszélybe kerül, és a barátjával összefogva próbálja a végsőkig menteni a helyzetet.
Részletek…