Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Művészetek Völgye

Művészetek Völgye

SzórakozásKultúra
Település:Kapolcs
Helyszín:Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd utcái
Dátum:
Négy nap múlva kezdetét veszi a 33. Művészetek Völgye fesztivál.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja pontosan egy hónap múlva nyitja meg kapuit, újra zenével, irodalommal, művészettel és vidám fesztiválozókkal töltve meg Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd utcáit tíz napon keresztül. Július 19. és 28. között az érdeklődők közel háromezer program közül válogathatnak.

A Művészetek Völgye Fesztiválon már délelőtt is gazdag programkínálat várja a látogatókat, eltérve a szokásos álmos fesztiválreggelektől: a családokat gyerekkoncertek és ringatók szórakoztatják, részt vehetünk kézműves foglalkozásokon és beszélgetéseken egy finom kávéval a kezünkben. Azok számára, akik aktívan szeretnék kezdeni a napot, jógaórák és gyalogos vagy biciklitúrák is elérhetők. Legyen bármi is az ideális Völgy-nap egy fesztiválozó számára, biztosan megtalálja a neki megfelelő programot a Művészetek Völgyében, legyen szó zenéről, irodalomról, színházról vagy alkotó tevékenységekről.

  

 

Idén a Panoráma Színpadon többek között a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, Beton.Hofi, a Carson Coma, az Ivan & The Parazol, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby zenekarok koncertjein szórakozhatunk. A fesztivál másik fő helyszíne, a Közlekedési Múzeum x Lőtér, szintén impozáns fellépőgárdával várja a látogatókat: az Analog Balaton, az Anima Sound System, Ajsa Luna, a Besh o droM, az Európa Kiadó, Hundred Sins, a Lóci Játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Szabó Balázs Bandája, a Vad Fruttik és a VHK is itt lép színpadra. Innen indul mindennap a Zenélő Busz, egy retró Ikarus busz, amelyen akusztikus koncerteket hallgatva utazhatunk a fesztivál helyszínein.

Vigántpetenden a Cirque du Tókert színpadán olyan legendák lépnek fel, mint Zorán, Kern András, Dés László, a Csík zenekar és Presser Gábor, valamint a Budapest Bár. Ezen a helyszínen számos kortárs táncművészeti produkció és újcirkuszi előadás is látható lesz, többek között a Feledi Project, a Duda Éva Társulat és a Fővárosi Nagycirkusz műsorai.

A fesztivál első napja az Art-Színtérrel közös premierrel indul, amelyen a Tikk-Takk Bumm című előadást mutatják be Ember Márk, Dobó Enikő és Csiby Gergely főszereplésével. A fesztivál két színházi helyszíne, a Színház Színpad és a Színház Színpad Templom, mindennap más és más előadásokat kínál az ország különböző társulatainak előadásában. Emellett improvizatív előadások is várják a látogatókat a Momentán Udvarban a fesztivál teljes időtartama alatt. A Kaláka és a Poket Udvarban a zene és az irodalom találkozik.

A Petőfi Udvar változatos programmal készül, ahol a könnyűzenei előadók mellett irodalmi beszélgetések, ismeretterjesztő előadások és a már jól ismert Pilvax Brunch várja az érdeklődőket.

Kapolcsra költözik a Póka Egon Művészeti Akadémia is, a PEMA Udvarban betekintést nyerhetünk a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Miskolci Egyetem közös kortárs könnyűzenész-képzésébe, és különféle programokon keresztül megismerkedhetünk a beatkorszak történeteivel és dalaival.

A Művészetek Zöldje Udvarban és az új SzimBio Udvarban a fenntarthatóságról tanulhatunk, emellett saját udvarral készül Hobo, Harcsa Veronika és Szirtes Edina Mókus is. Több múzeum is csatlakozik a fesztiválhoz, idén először a Romani Design is részt vesz az eseményen.

A Művészetek Völgye tíz napja alatt közel háromszáz program várja a látogatókat naponta. A fesztivál lehetőséget kínál arra, hogy a hétköznapokból kiszakadva merüljünk el különféle művészeti ágakban, élvezzük a helyi ízeket és a tájat. Azok számára, akik csak egy-egy napra tudnak ellátogatni, külön buszjáratok indulnak Budapestről és vissza, így ők is részesei lehetnek a Völgy-hangulatnak.

 

A Művészetek Völgye teljes programja elérhető a fesztivál hivatalos honlapján.

https://www.muveszetekvolgye.hu/ 

 

További információ:

Mi történik még Kapolcs közelében…

Kapcsolódó események