Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Nyári Zenei Estek 2024 Siófok

Nyári Zenei Estek 2024 Siófok

SzórakozásKultúra
Település:Siófok
Dátum:
Siófokon 2024 júliusában és augusztusában megrendezésre kerülő Nyári Zenei Estek eseménysorozat.

A 2024-es nyári szezon Siófokon számos kulturális és zenei eseményt kínál, melyek közül kiemelkedik a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál, mely július 12–14. között veszi kezdetét a Fő téren. Ez a hagyományos jazzfesztivál Magyarország egyik legmeghatározóbb rendezvényévé nőtte ki magát, ahol a jazz műfajának különböző előadói lépnek fel, garantálva ezzel a fergeteges hangulatot és zenei élményeket.

Ugyanebben az időszakban, júliusban, megnyílik a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is, melynek repertoárja színes és változatos. Az előadások között szerepelnek olyan népszerű darabok, mint a "Szép nyári nap", "Menopauza", "A Pál utcai fiúk", "Macskafogó", valamint két különleges koncert: a "Best of Dolhai" és "Lövölde tér" Kern András estje. Ez a színpad különleges helyszínt biztosít a színházi és zenei előadásoknak, lehetővé téve a nézők számára, hogy közvetlen közelről élvezzék a kulturális programokat.

A Nyári Zenei Estek eseménysorozat is fontos szereplője Siófok nyári kulturális palettájának, mely öt különböző műfajban kínál élőzenei élményeket minden korosztály számára. Hétfőnként a Vakációs Gyermekkoncerteken gyermekbarát programokkal várják a családokat, beleértve hangszerbemutatókat, kézműves foglalkozásokat és koncerteket. Olyan előadók lépnek fel, mint a Magyarhang Zenekar, Laposa Julcsi, Toppantó, Sólya Zenekar és Lóca Együttes.

Szerdánként az operettrajongók kedvére szolgálnak az Operettestek, ahol a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és szólistái klasszikus operettmelódiákat adnak elő.

A KultTérkép programsorozat péntekenként tér vissza a Teátrum kávézóba, ahol zenészek és írók találkoznak közönségükkel, köztük Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lukács Miklós és Hirtling István.

Az esti órákban pedig a Nyáresti Koncertek különböző könnyűzenei előadókkal várják a közönséget. Érkeznek olyan neves előadók, mint Miller Zoltán, Sárik Péter Trió, Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, valamint a Karthago együttes, Szandi és a Kormorán.

Vasárnaponként a Zene a Zöldben piknik szellemű rendezvénye nyújt kikapcsolódást a Jókai parkban, ahol Pál Kriszti Acoustic régi magyar dalokat, az Apáti Dixieland Band tradicionális New York-i dixie zenét, a Tarsoly Zenekar népzenei előadást, míg Szentpéteri Csilla & Band mediterrán hangulatú dalokat kínál.

A nyár vége felé, augusztus 16–20. között a hagyományos Bor és Kenyér Ünnepével búcsúzik Siófok a nyártól. A Hajóállomáson gasztronómiai és kézműves standok, borterasz, családi és gyermekprogramok várják a látogatókat, esténként pedig koncerteket hallhatnak Bíró Eszter, Szalóki Ági, Hanga Banda, Ismerős Arcok és Tóth Vera előadásában.

Összességében Siófok 2024-es nyári kulturális kínálata gazdag és változatos, számos lehetőséget kínálva a helyi lakosoknak és a látogatóknak egyaránt, hogy élvezzék a különböző művészeti és zenei élményeket a Balaton partján.

Mi történik még Siófok közelében…

Kapcsolódó események

9 nap múlva
KORDA 85 - KORDA GYÖRGY-BALÁZS KLÁRI
Siófok
Korda György és Balázs Klári páratlan zenei pályájának megkoronázása a július 26-i, siófoki nagykoncert.
Részletek…
Balatoni Retro Láz  fesztivál
Siófok
Napfény és zene járja át a szívünket újra augusztusban! 2024-ben is összegyűlnek egyetlen éjszakára a retro korszak legnagyobb szerelmesei Siófokon, a Plázson!
Részletek…
Majka koncert
Siófok
Majka koncert Siófok Plázs színpadán.
Részletek…
Vakációs gyermekkoncertek Siófokon.
Siófok
2024.július 15. és augusztus 19. között ingyenes gyermekkoncertek lesznek Siófokon.
Részletek…
4 nap múlva
Budapest Bár koncert Plázs Siófok
Siófok
2024. július 21-én Budapest Bár koncert a siófoki Plázson!
Részletek…
4 nap múlva
Zene a zöldben Siófok
Siófok
2024. július 21-augusztus 18. között rendezik meg a Zene a zöldben koncertsorozatot Siófokon.
Részletek…
BIKINI koncert - Plázs Siófok
Siófok
2024. augusztus 3-án BIKINI koncert siófokon!
Részletek…
Operett estek  Siófok
Siófok
2024.július 17. és augusztus 14. között, minden szerdán operett dallamok töltik be Siófokot. Az előadások 19 órakor kezdődnek a Hajóállomásnál, és a rendezvény ingyenesen látogatható.
Részletek…