Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Tulipánszüret Kőröshegyen - ELMARAD - tulipán rendelhető

Tulipánszüret Kőröshegyen - ELMARAD - tulipán rendelhető

Szórakozás
Település:Kőröshegy
Helyszín:Kőröshegyi Levendulás
Dátum:
2020-ban Kőröshegyen már negyedszerre rendezik meg az ország kedvenc tulipánszüretét!

Megújult erővel vetjük bele magunkat a tavaszba, hiszen évről évre egyre többen vagytok kíváncsiak tulipánjainkra. Idén a tavalyi virágmennyiség több mint másfélszeresét, azaz körülbelül 176 ezer tulipánt ültettünk el Kőröshegyen, melyek reméljük gyönyörű virágokat hoznak áprilisban és sokatok ünnepi asztalát díszítik majd otthon! Idén is szeretnénk meghívni Benneteket a Balaton déli partjára, Kőröshegyre egy szép tavaszi kirándulásra!
Továbbra is itt, a hivatalos eseménynél teszünk majd közzé minden fontos információt, ezért érdemes csatlakozni!

A SZÜRET IDŐPONTJA: ELMARAD

Húsvéti tulipánszüret időpontja: 2020. április 9-13. (csütörtök - hétfő) 9:00-17:00 óra között. TULiPÁN RENDELHETŐ
-------------------------------------
Egyéb napokon előkészületi munkák miatt zárva vagyunk!
-------------------------------------

FONTOS TUDNIVALÓK!

Éles metszőollót a helyszínen tudunk számotokra kölcsönözni 500,- Ft letéti díj ellenében (melyet természetesen visszakaptok használat után, de akár haza is vihetitek emlékbe)

Kutyabarát birtok vagyunk, pórázon sok szeretettel várjuk a négylábú vendégeket is!

Kosarakat és egyedi vödröket kínálunk a szüreteléshez, melyek nem csak gyönyörűek és praktikusak, de szép emlékként is megmaradnak!

Hozzatok piknikfelszerelést és plédet is, hiszen jó idő esetén igazi piknik hangulat várható!

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!

PARKOLÓ VAN A BEJÁRATNÁL! A bevezető út két hatalmas, összesen kb. 600 férőhelyes parkolóhoz vezet, melyek épp a bejáratnál találhatók. Itt kényelmesen elfértek, nem kell órákat sétálnotok a bejáratig! A közelben csak itt található parkoló, máshonnan legalább 2-3 km-es sétára kell számítani. Emiatt KIEMELTEN KÉRÜNK TITEKET arra, hogy NE parkoljatok a Dózsa György út/ Kőröshegyi út mentén! Ez nagyon fontos a helyi lakók nyugalma, a balesetek elkerülése és a forgalom zavartalan áramlása miatt!

A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok zöld területtel. Ajánljuk a magassarkú és világos cipőket otthon hagyni, vagy váltócipővel felszerelkezve érkezni! :) Borongós, esős napokon készüljetek gumicsizmával!

Ne felejtsetek megjelölni bennünket a fotóitokon, mert rengeteg pozitív energiával töltenek fel bennünket!

Ne ijedjen meg senki, de nem tudjuk garantálni, hogy mindenkinek jut virág, hiszen az időjárást, a tulipánok életciklusát rajtunk kívülálló erők irányítják. Egy ilyen programba bele kell kalkulálnotok ezt is. Mi MINDENT el fogunk annak érdekében követni, hogy minél több ember otthonát díszíthesse kőrőshegyi tulipán. Itt az eseménynél az időpontok közeledtével egyre sűrűbben posztolunk képeket és a tavalyi évből tanulva idén szakaszosan nyitjuk meg a sorokat, ezzel igyekszünk a lehető legtöbbetek kedvében járni. Kérjük legyetek türelemmel felénk, a többi látogató és végsősoron a természet felé is! ♥

Megközelítés:
Budapest ~125 km | Siófok ~25 km | Balatonföldvár ~2,5 km
Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny murvás út végén találjátok a gazdaságot és a parkolókat. Az út ki lesz táblázva!
Parkoló van a bejáratnál, buszmegálló közvetlenül a földút bejáratánál található!

Megígérjük, hogy nálunk mindenki azon fog dolgozni, hogy egy szép tavaszi napot töltsetek el a Balaton mellett és minél több virággal és élménnyel térjetek haza! Köszönjük a türelmeteket, igyekszünk meghálálni! :)

Találkozzunk a gazdaságban, csatlakozz az eseményhez és kövesd az oldalunkat! :)

KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK:

1. Tőlünk csodálatos, egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra, a birtokunk kellemes, tiszta és szépen rendezett! Levendulavirágzás idején lilában tündöklik, ameddig a szem ellát! Azonban a holland tulipánmezőkkel, a több hektáros tulipánföldekkel sajnos nem tudjuk látványban felvenni a versenyt! Természetesen így is hihetetlen hangulata van a tulipánszüretnek, nézzetek körül az előző évek eseményeinél a szüretről készült képek között!

2. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a virágok levágása a TULIPÁNOKAT NEM KÁROSÍTJA! Sőt, a tulipán virágát avagy bibéjét virágzás után minden esetben ajánlott a hagymáról levágni, így a tápanyagok a hagymába húzódnak vissza! (Előbb vagy utóbb, le kell szednünk őket, miért ne osztanánk meg Veletek is? :) ) A tépkedés valóban károsítja a virágot, épp emiatt kölcsönzünk megfelelően éles metszőollókat, a metszés folyamatáról pedig kollégáink adnak bővebb tájékoztatást a helyszínen!

3. Ne ijedjen meg senki, de nem tudjuk garantálni, hogy mindenkinek jut virág. Viszont MINDENT el fogunk annak érdekében követni, hogy senkit ne érjen csalódás, ezért az előző évekhez hasonlóan minden egyes reggel írunk ide az eseményhez egy képpel ellátott helyzetjelentést a tulipánok számáról, ami alapján mindenki eldöntheti, hogy érdemes-e még útnak indulnia! A tavalyi évből tanulva idén szakaszosan nyitjuk meg a sorokat, ezzel igyekszünk minden nap reggelére hagyni virágot. Az a tapasztalatunk, hogy nem egyszerre nyílnak a virágok.

Aki szeretne egy kellemes kirándulást szervezni a Balaton mellé és ezt kiegészítené egy kis tulipánszedéssel is, az remekül fogja magát érezni!

Találkozzunk a birtokon, csatlakozz az eseményhez és kövesd az oldalunkat ! :)

További információ:

Mi történik még Kőröshegy közelében…

Kapcsolódó események

2 nap múlva
Bereczki Zoltán – Akusztik
Balatonszárszó5 km
Akusztikus koncertjén kisebb formációjával bensőségesebb hangulatot teremt és a koncerthez korábbi lemezeiből válogat dalokat.
Részletek…
6 nap múlva
Balatonföldvári Sörnapok
Balatonföldvár2 km
Készen álltok már balatoni (s)örömeink záróakkordjára?
Részletek…
9 nap múlva
Pély Barna -Balatonszárszón
Balatonszárszó5 km
2019. január 9-én megjelent a legújabb szólólemeze “Blue Heart” címmel, ami kizárólag új dalokat tartalmaz.
Részletek…
X. Balatonszárszói Sárkányfesztivál
Balatonszárszó5 km
A zene, szórakozás, egészség a fő szempontok, ami köré felépül a rendezvény tematikája. A Fesztivál ideje alatt kicsik és nagyok is egyaránt találkozhatnak Süsüvel és a többi Csukás mesehőssel! Zenés mesejátékokkal, koncertekkel, családi és gyermekprogramokkal várják a Balatonszárszóra érkezőket!
Részletek…
XII. Szárszói Nemzetközi Lecsófesztivál
Balatonszárszó5 km
A Balatonszárszói Önkormányzat és a Balatonszárszói Turisztikai Egyesület 12. éve rendezi meg nyárzáró gasztronómiai programját, ahol nem csak főzni lehet, hanem azokat az érdeklődőket is várják, akik csak nézelődni, kóstolni vagy szórakozni szeretnének.
Részletek…
Kőröshegyi Levendula Fesztivál
Kőröshegy
Június 5-én indul a lila szezon Kőröshegyen!
Részletek…