Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

5 hely, ahonnan gyönyörű panorámában lehet részed

Fantasztikus helyek pazar kilátással, ahol elmélyülhetsz a természet csodájában!

Rangsort nem állítunk fel, mert választani sem tudnánk a pompásabbnál pompásabb kilátások közül, de hozunk 5 helyet a Balaton körül, melyeket érdemes bakancslistára tenni.

Szépkilátó- Balatongyörök

Talán senkit nem fog meglepni a Szépkilátó itt létén, hiszen többször jelenik meg kép Facebook oldalunkon is eme csodás panorámáról. Balatongyörök büszkélkedhet ezzel a kilátással, irigyeljük is a helyieket érte.

Szépkilátó panoráma fotó: flickr.com/Andrey Sulitskiy

Össze is tudjátok kötni egy nyaralással ennek a kilátónak a felfedezését, ugyanis Balatongyörök számos programot kínál az idelátogatóknak.

Szépkilátó fotó: flickr.com/andro2149

Szigligeti Vár- Szigliget

Egyetlen vár áll közvetlen a Balaton partjánál, tehát ez egyébként is bakancslistás legyen mindenkinek. És még a panoráma is lélegzetelállító, úgyhogy két legyet üthetünk egy csapásra.

Várból a kilátás fotó: flickr.com/Zoltán Tál

Szigliget is gazdag programkínálatban, érdemes néhányat kiválasztani és összekötni pihenéssel. Ha a nyugalmat részesíted előnyben, válaszd az elő vagy utószezont. A kilátás ugyanilyen pazar lesz.

Várból a kilátás fotó: orszagalbum.hu/Dávid86

Gömbkilátó- Balatonboglár

Gömbkilátóban az a szuper, hogy nem csak az elénk táruló látvány gyönyörű, hanem magáról a kilátóról is remek képeket lehet készíteni a formája és elhelyezkedése miatt. Azzal sem lesz gond, hogy megtaláld a kilátót, ugyanis a településről is jól látható.

Gömbkilátóból kilátás: fotó: flickr.com/Norbert Banhidi
Ilyen mesés kép készíthető a kilátóról fotó:flickr.com/Sandor Nemeth

Kishegy-Balatonlelle

Déli part egyik legszebb kilátását mindenképpen a Lellei Kishegyről csodálhatjuk meg a szőlők és a szántóföldek közül. Túrázni, sétálni is kellemes kikapcsolódás erre, közben elkortyolni egy finom bort már a tökéletes időtöltést rejti magában.

kilátás a Kishegyről fotó: Tuli Marianna és Szilárd
fotó: orszagalbum.hu/nikzsig

Várhegyi Széplátó- Fonyód

A 14 méteres kilátóból látható a Balaton nyugati és középső medencéje, a Balaton-felvidék teljes pompája szeménk elé kerül. Ha szerencsések vagyunk és jó időben vagyunk a kilátóban, akkor a Tihanyi-félszigeten túl is elláthatunk.

Panoráma a kilátóból fotó: flickr.com/Attila Patton

Ne habozz, fedezd fel az összes helyet! Hidd el, megéri! Tiszta és napsütéses időt kívánok hozzá!

Judit