Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

JazzFiesta
Település:Balatongyörök
Helyszín:Templom alatti tér
Dátum:
Időpont:20:0023:00
Ha csütörtök, JazzFiesta! A nyári szezonban minden héten jazzkoncertekkel várjuk a műfaj kedvelőit a Kossuth utcában, a műemlék templom alatti kis téren, karnyújtásnyira a Balaton-parttól. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiesta hangulatot varázsolva a Balaton-partra.

Fellépők:

Demeter László “Dodó” Summer Night

„… Demeter László és barátai kíválóan értenek ahhoz, hogy hangszereikkel és zenéjükkel különleges módon, szuggesztíven meséljék el történeteiket…“
Michael Ternai,Music Austria,Wien

A nemzetközileg ismert és elismert muzsikusok, a Tirolban élő,Demeter László, alias Dodó saját kompozícióit adják elő, az ő két legutóbbi, Danke…és Brainstorming CD-iről.
Ezek a történetek, igazi filmek, csak éppen a fülünkkel „láthatjuk“ őket.
Szerzemények, melyek, sajátos hang és ritmusvilágukkal lebilincselik és elvarázsolják a közönséget.
Zene, amely az afroamerikai blues, soul, hagyományából merít és a mai pop, rock, valamint a posztmodern kísérletező játszókedvét használva egyedi módon szól a hallgatókhoz.


Peet Project

Táncolható, feszes ritmusok, pop, funky és jazz élő hangszereken a dallamos és energikus zene kedvelőinek, korhatár nélkül! A huszonéves fiatalok alkotta Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. Hangzásuk különlegessége, hogy abban hagyományos szólóhangszerek – szaxofon, billentyűk – mellett a hegedű is főszerepet kap. A Paloznaki Jazzpiknik mellett tengerentúli jazz fesztiválokon is visszatérő vendégek: 2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján (Catalina Island JazzTrax), dalaik folyamatosan hallhatók az európai és amerikai jazz rádiók műsorán. Dave Koz szaxofonossal készített felvételük 14 hétig szerepelt a Billboard Smooth Jazz Top 30 listán.

További információ:

Mi történik még Balatongyörök közelében…

Kapcsolódó események