Programok, események éjjel-nappal a Balaton körül
Megmutatjuk, mikor és hova érdemes menned!Ugorjunk fejest a balatoni programokba!

A balatoni programfüzet

Fantasztikus júliusi programok a Balaton körül

Rengeteg programot rendeznek a Balaton körül egész nyáron, több száz program közül tudsz válogatni.

Összegyűjtöttünk egy listát arról, hogy milyen programokat érdemes meglátogatni a Balaton körül, de ennél sokkal több program közül válogathatsz. Weboldalunk (www.balaton.info) eseménynaptárába időpont és település szerint is tudsz keresni, illetve az adott hétvége programját is egy kattintással megtekintheted.

Nézzük a kiemelt júliusi programokat! Bővebb információért kattints a program címére!

Street Festival - Keszthely

Neves előadók, különlegesen egyedi stílusban szórakoztatják a közönséget július 1- augusztus 23 között Keszthely belvárosában.

Nyári programok a Sümegi Várban

Minden nap programokkal várnak a Sümegi várban, ahol lesz kecskefejés, íjászbemutató, solymászbemutató, bábszínház, július 1-jétől augusztus 20-ig.

KeszthelyFest

Három nap kikapcsolódás, három színpadon Keszthelyen! Légy részese a zene örömének július 5-7. között!

Rosé, Rizling & Jazz napok - Veszprém

Évente több mint tízezren vesznek részt ezen a nagyon kellemes hangulatú rendezvényen, Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főterén július 5 - július 14 között.

Keszegfesztivál - Gyenesdiás

Július elején vidám zenés gasztro hétvégére várnak mindenkit Gyenesdiásra július 6-8.között.

Bor7ek - Badacsony

Gasztronómia, kulturális programok, könnyűzenei fellépők és csodálatos borok várnak Téged is 2019. július 12-28. között Badacsonyban.

Red Bull Air Race - Zamárdi

Idén először rendezik meg a Red Bull Air Race versenyt a Balatonnál. Zamárdi ad otthont a repülőshownak, mely július 13-án kerül megrendezésre.

Rosé fesztivál - Zamárdi

Villánnyal közösen szervezi Zamárdi a Rosé fesztivált, ahol nagy borválaszték és számos program vár a fesztiválra látogatókra július 18-21. között!

Kékszalag vitorlásverseny - Balatonfüred

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, a parton kulturális programok várnak július 18-20. között Balatonfüreden!

New Orleans Jazz Fesztivál - Siófok

A kellemes hangulatú, nyáresti rendezvény, amely megidézi a jazztől hangos New Orleans-i éjszakákat. Siófok Fő terén a tradicionális jazz hazai képviselői adnak koncertet július 11-14 között.

Nyári Játékok - Keszthely

Idén nyáron már a XX. Keszthelyi Nyári Játékokkal jelentkeznek. Húsz éve Shakespeare-rel indult útjára az esemény és most – miután közben felnőtt egy újabb nemzedék – újra Shakespeare-rel a Sok hűhó semmiért-tel ünnepelnek július 26- augusztus 4. között.

Salföldi Dalföld

2014-ben Salföldön néhány művész és művészetkedvelő ember elhatározta, létrehozza a Salföldi Dalföld elnevezésű összművészeti fesztivált, azóta minden évben megrendezik ezt a különleges hangulatú rendezvényt. Idén július 5-7. között lehetünk részesei a fesztiváli hangulatnak.

Jazz és a bor fesztiválja - Balatonboglár

XX. „Jazz és a Bor fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempészik a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

Kannavirág Fesztivál - Zalakaros

Kannavirág Királynő választás, salsa, bál biztosan vár a látogatókra Zalakaroson július elején.

Anna fesztivál - Balatonfüred

Az Anna-bál kísérő rendezvénye, ahol napokon át kulturális rendezvények várnak mindenkire, aki ellátogat a Balaton egyik fővárosába. A megválasztott szépségkirálynővel is találkozhatsz a zárónapon!

Sárkányfesztivál - Balatonszárszó

Az egy héten át tartó mesefesztiválon nem csak Süsüvel és a többi kedves Csukás-mesefigurával találkozhatnak a Balatonszárszóra látogatók, de magával az alkotóval, a Kossuth-díjas meseíró Csukás Istvánnal is, aki állandó vendége a fesztiválnak. Idén július 27- augusztus 4. között kerül megrendezésre.

Gyenesdiási Bornapok

2019-ben ismét megrendezésre kerül a nyugat-balatoni Borfesztivál sorozaton belül a Gyenesdási Bornapok gasztronómiai, boros, kulturális programokkal július 11-14. között.

Művészetek Völgye - Kapolcs

Összművészeti fesztivál, ahol a művészet, a kultúra, a zene, a környezettudatosság találkozik július 19-28. között Kapolcson!

Babel Sound - Balatonboglár

Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján akkor csatlakozz a Babel Sound forgatába.

Balatongyöröki Borfesztivál

A megújult Balaton-parti sétányon a platánfák alatt rendezett négynapos program során a látogatók megismerkedhetnek a györöki és környékbeli borokkal, késő délutántól, kézműves vásár, gyermekprogramok, esténként pedig könnyűzenei koncertek és utcabál várja a szórakozni vágyókat július 18-21.között.

Hal és Petyek Napok - Fonyód

Ingyenes fesztivál, ahol számos koncert, program vár a fesztivált látogatókra július 19-én és 20-án!

Túrák a Balaton körül

Számos túrán lehet részt venni a Balaton északi partján, szakvezetéssel. Július hónapban lesz túra a Csobáncon, Badacsonyban, Ábrahámhegyen.

Koncertek júliusban

Nagykoncertek tömegével készülnek a művészek a Balaton körül. Júliusban a következő koncerteken vehettek részt: Petruska koncert a Folly arborétumban, Rúzsa Magdi koncert Balatonlellén, Ákos koncert Siófokon, Majka koncert Siófokon, Magna cum Laude koncert Szigligeten, Hooligans koncert Balatonlellén,Horváth Tamás koncert SiófokonNeoton Família koncert Siófokon, Pély Barna koncert Fonyódon, Margaret Island koncert Szigligeten.

Programokban nincs hiány, már csak Te hiányzol! Ne maradj le, kövess minket!

borítófotó: Szerdahelyi András Fotográfia

Judit